פס פריך קצפת ופירות
- נכתב ע"י מיטל גרוס
לבצק שקדים:
250 גרם קמח לבן
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
80 גרם שקדים טחונים
100 גרם אבקת סוכר
ביצה
מעט חלב
לקרם וניל:
250 גרם שמנת מתוקה קרה מאוד
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
תותים, קווי, ענבים, שוקולדים, מקרונים וכו'.
הוראות הכנה:
במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים חמאה קרה וקמח עד לקבלת תערובת שמזכירה חול ים.
מוסיפים אבקת שקדים וסוכר וממשיכים לעבד עד איחוד
מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד
אם נוצר בצק – מפסיקים, מעבירים את הבצק לניילון נצמד ומקררים היטב לשעה לפחות.
אם לא נוצר בצק, מוסיפים מעט חלב עד לקבלת בצק.
מחממים תנור ל 170 מעלות.
מרדדים את הבצק עד לעובי של 3-4 מ"מ וחותכים פסים בערך בגדול של 7 ס"מ על 20. שימו לב: קמחו היטב את המשטח כדי לחלץ את רצועות הבצק בקלות.
מניחים בתבנית אפייה מעל ניייר אפייה, ומחוררים מעט את הבצק עם מזלג.
אופים במשך 10-12 דקות עד לקבת בצק מעט זהוב.
הבצק לא אמור להיות קשה ויציב בסיום האפייה, הוא מתקשה אחרי שהוא מתקרר.
מכינים את הקצפת:
מתחילים להקציף את השמנת, מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר ולאחר מכן אינסטנט פודינג, עד שמתקבל קצף יציב. שימו לב – עיצרו מידי פעם ובידקו את הקצפת. הקצפת יתר תשבור את הקצפת ולא יהיה ניתן להצילה.
מעבירים את הקצפת לשקית זילוף, ומזלפים תלוליות גבוהות.
מקפיאים במשך 10 דקות ומקשטים ?