5 טיפים לשיפור נראות הקינוחים שלך
- נכתב ע"י מיטל גרוס
אחד האתגרים הגדולים של קונדיטורים מתחילים ואפילו מנוסים,
זה לשפר את נראות הקינוחים שלהם.
היום בעולם האינסטגרמי והכל כל כך ויזואלי
בו אנחנו אוכלים קודם כל עם העיניים
האוכל שלנו חייב להיראות טוב
אסטטי,
בו אנחנו אוכלים קודם כל עם העיניים
האוכל שלנו חייב להיראות טוב
אסטטי,
נקי ומרשים,
וגם מושחת ומצטלם מגרה.
וגם מושחת ומצטלם מגרה.
אבל איך אנחנו יוצרים קינוחים שיהיו יפים כמו תכשיטים
אבל יותר ממה שהם יפים - שיהיו טעימים בטירוף!
אבל יותר ממה שהם יפים - שיהיו טעימים בטירוף!
ריכזתי לכם 5 טיפים לשיפור המראה של הקינוחים שלכם:
טיפ מס' 1
LESS IS MOR
יש לנו נטייה להעמיס
לשים מלא קישוטים
לרסס בזהב
ועוגיות
ואותיות
ותותים
אבל שאני מדברת על קינוח במראה אסטטי ונקי
הרבה פעמים LESS IS MORE
כלומר - פחות זה יותר.
בדיוק כמו בית שנמלא בהמון חפצים
לעומת בית מסודר ולא עמוס.
אל תעמיסו על הקינוח המון אלמנטים רק כדי ש"יהיה"...
אני יודעת שאתם רוצים רק לפנק ולתת עוד..
אבל נסו לבחור 1-3 אלמנטים שמשתלבים ביחד, וגם מתאימים לעוגה
והניחו מהם בכמות לא גדולה
מידי פעם עצרו
מידי פעם עצרו
הסתכלו על העוגה
נראה יפה?
סיימתם :)
טיפ מס' 2
עבודה נקייה
לא סתם רואים בכל התוכנית בישול שהמתמודדים נשפטים גם על פי מראה העמדה שלהם.
סדר מסביב = סדר בראש = קינוח טוב יותר.
נקו את משטח העבודה וסביבת העבודה לפני תחילת האפייה,
נקו את משטח העבודה וסביבת העבודה לפני תחילת האפייה,
ובין מתכון למתכון.
בנוסף, כדאי להקפיד על עבודה נקייה כמה שיותר
מה זה אומר?
לדוגמא בהכנת קינוחי כוסות או מוסים
העבירו את המוס קודם לשקית זילוף
ומשקית הזילוף מלאו את התבניות במוס.
בצורה כזאת המוס יצא ישר והכלי ישאר נקי.
באותה טכניקה אפשר למלא תבנית של עוגה בחושה
או תבנית שוקולד לפרלינים.
באותה טכניקה אפשר למלא תבנית של עוגה בחושה
או תבנית שוקולד לפרלינים.
טיפ מס' 3
מספיק עם הצעצועים
חלק גדול מהצלחה של קינוח ונראות מקצועית,
זה אביזרי האפייה שנשתמש בהם.
זה אביזרי האפייה שנשתמש בהם.
אם התבנית סיליקון מיושנת ולא יפה - איך הקינוח ייצא יפה?
אם השתמשת בתבנית קפיץ במקום רינג להכנת מוס,
כנראה המוס ולא יצא ישר וחלק כמו שרצית שיהיה.
כנראה המוס ולא יצא ישר וחלק כמו שרצית שיהיה.
אם התבנית של האותיות תתן אותיות עבות ובפונט מיושן - זה יכול להרוס גם את העוגה הכי יפה.
לסיכום - השתמשו באביזרי אפייה מקצועיים ואופנתיים.
היום אפשר להשיג אביזרי אפייה בקלות דרך הזמנה אונליין ממגוון חנויות ברחבי הארץ שמציעות משלוח עד הבית.
טיפ מס' 4
הגשה
אני יכולה להכין קינוח מהמם,
אבל ברגע שהנחתי אותו על צלחת לא יפה
או לא מתאימה
או על נייר תחרה כזה של פעם
אני יכולה להוריד מאוד מהנראות של הקינוח שלי
אבל ברגע שהנחתי אותו על צלחת לא יפה
או לא מתאימה
או על נייר תחרה כזה של פעם
אני יכולה להוריד מאוד מהנראות של הקינוח שלי
וגם ההפך הוא הנכון
אני יכולה לגרום לקינוח להיראות מיליון דולר
אם אניח אותו על כלי הגשה מתאים
או כמובן בתוך אריזה יפה
כמו האריזות היפות עם המכסה השקוף שיש היום.
אגב,
גם החלוקה הפנימית של מארזים משפיעה כאן
אבל זה כבר לפוסט אחר :)
אם אניח אותו על כלי הגשה מתאים
או כמובן בתוך אריזה יפה
כמו האריזות היפות עם המכסה השקוף שיש היום.
אגב,
גם החלוקה הפנימית של מארזים משפיעה כאן
אבל זה כבר לפוסט אחר :)
טיפ מס' 5
מקצועיות
קונדיטוריה היא אומנות, אבל מהכיוון המהונדס והמדעי.
זאת אומרת שכל מה שצריך כדי להכין קינוחים מורכבים במראה מקצועי ומדויק -
זאת אומרת שכל מה שצריך כדי להכין קינוחים מורכבים במראה מקצועי ומדויק -
זה ללמוד, וכמובן לתרגל.
לא חייב כאן כישרון מיוחד.
זה לגמרי משהו נרכש.
זאת אומרת שאם האתגר בקינוח שלך
הוא - עיטוף עוגה, גלאסז' שלא יוצא טוב, מוס שלא חלק, בצק שהוא עבה מידי, פחזניות שצונחות
ועוד תופעות שקשורות בעיקר בטכניקה ובידע,
ועוד תופעות שקשורות בעיקר בטכניקה ובידע,
הפתרון בשבילך הוא פשוט - ללמוד.
אני ממליצה ללמוד ממקור מהימן כמו סדנאות אפייה וקורסים מקצועיים
ולא לבזבז זמן יקר וחומרי גלם על חומרים חינמיים שלא תמיד יהיו מדוייקים
ויכולים לעלות לכם יותר
ע"י בזבזוז חומרי גלם, זמן יקר ובעיקר תסכול ואכזבה כשהקינוח לא יוצא טוב.
ולא לבזבז זמן יקר וחומרי גלם על חומרים חינמיים שלא תמיד יהיו מדוייקים
ויכולים לעלות לכם יותר
ע"י בזבזוז חומרי גלם, זמן יקר ובעיקר תסכול ואכזבה כשהקינוח לא יוצא טוב.
מחפשים מקום טוב ללמוד בו?
https://school.getcake.co.il/all-courses/