פטיפור פטל-רימון לראש השנה
- נכתב ע"י מיטל גרוס
קינוח חגיגי, טעים ומאוזן להפליא, שהולך לככב אצלך בשולחן החג!
הפטיפור מורכב בתבנית חצאי עיגול,
ממוס פטל-רימון, עוגת וניל, ציפוי פטל קרנצ', וקצפת שנטילי וניל.
מעל התענוג הזה אפשר להניח חצי עוגיית מיני מקרון או קישוט שוקולד אחר.
אוהבים לאפות ורוצים לשדרג את יכולות האפייה ולהמקצע?
אני מזמינה אתכם להכנס לגט קייק סקול - ולהתחיל לאפות כמו המקצעונים!
10% הנחה על כל הסדאות הדיגיטליות, בנוסף על המבצעים הקיימים - עם קוד קופון: getcake10
אז איך מכינים?
נתחיל מעוגת הוניל.:
אנחנו נצטרך..
2 ביצים
חצי כפית אבקת אפייה
כוס קמח (140 גרם)
שקית סוכר וניל
רבע כפית מחית וניל
חצי כוס סוכר (100 גרם)
חצי כוס שמן (100 גרם)
חצי כוס חלב (120 גרם)
אופן ההכנה:
מקציפים ביצים עם סוכרים והוניל,
מוסיפים את השמן והחלב,
מוסיפים אבקות (קמח + אבקת אפייה)
מעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
(כן, תנו לבלילה להשטתח על התבנית, אנחנו נצטרך כאן שכבה לא עבה של עוגה, בערך 1-1.5 ס"מ.)
אופים 10 דקות על חום 165 מעלות
מצננים.
קורצים עיגולים בגודל תבנית הסיליקון שקעים.
מוס פטל רימון:
50 גרם מחית פטל
70 גרם מיץ רימונים
150 גרם שוקולד לבן
30 גרם חמאה
300 גרם שמנת מוקצפת
5 גרם ג'לטין + 25 גרם מים קרים.
אופן ההכנה:
מערבבים בכלי קטן ג'לטין ומים קרים, מניחים בצד עד התייצבות.
מביאים לרתיחה מחית פטל ומיץ רימונים, שופכים מעל השוקולד הלבן.
מוסיפים את החמאה וטוחנים לקרם חלק.
ממיסים את תערובת הג'לטין 10 שניות במיקרו ומוסיפים לתערובת, ושוב טוחנים בבלנד מוט לתערובת חלקה.
מקציפים שמנת מתוקה למרקם רך,
מקפלים את השמנת לתערובת, ומזלפים לתבנית שקעים עד חצי גובה.
מניחים מעל מבסיס עוגת הוניל, במידת הצורך משלימים עם עוד מוס עד שהמסה מכסה את תבנית השקעים .
ניתן ליישר באמצעות פלטה קטנה מדורגת.
מעבירים להקפאה עד שהכיפות מוס קשות וקפואות מאוד.
ציפוי שוקולד:
200 גרם שוקולד לבן/רובי
20 גרם חמאת קקאו
20 גרם שברי פטל קרנצ' מיובש בהקפאה (לא חובה)
אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד ביחד עם חמאת הקקאו
מוסיפים את שברי הפטל ומערבבים
מעבירים לכלי שיכיל את כל כיפת המוס בטבילה.
מוציאים את כיפות המוס מהתבנית
אפשר כל פעם 2-3 (את השאר להשאיר בהקפאה כדי שלא ימס)
באמצעות קיסם לתפוס את המוס ולטבול בשוקולד,
לנער מעט ולהעביר להתייצבות מעל נייר אפייה.
לקצפת - שנטילי וניל:
250 גרם שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג
אופן ההכנה
מקציפים שמנת מתוקה 2 דקות,
מוסיפים את הפודינג
ממשיכים להקציף עד למרקם יציב
מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן
מזלפים בספירלה מעל הפטיפור
מקשטים עם מיני מקרון או קישוטי שוקולד
בתאבון!
אוהבים לאפות ורוצים לשדרג את יכולות האפייה ולהמקצע?
אני מזמינה אתכם להכנס לגט קייק סקול - ולהתחיל לאפות כמו המקצעונים!
10% הנחה על כל הסדאות הדיגיטליות, בנוסף על המבצעים הקיימים - עם קוד קופון: getcake10