טארט סבלה ברטון קרם שקדים ואגסים של סמדר שחר - GetCake
SEARCH

טארט סבלה ברטון קרם שקדים ואגסים של סמדר שחר

  • נכתב ע"י  סמדר שחר
שתפו עם חברים
Email Whatsapp Facebook


צילום: קניבליידיז צילום: קניבליידיז

 

רגע לפני שמתחילים, הכירו את הקונדיטורית סמדר שחר - פיינליסטית בייק אוף עונה 2!

שם: סמדר שחר

אינסטגרםsmadar_shahar

מגורים: מושב צופית

איפה למדת את סודות המקצוע: אצל עושים בישול של אורן גירון

מי את: אני סמדר שחר, אמא לשני בנים, רעיה לאבירם, מחוברת מאוד לאומנות, מביאה את האומנות לאפייה, מציירת יוצרת בפסיפס. בעלת קייטרינג וקונדיטוריית בוטוק, מעבירה סדנאות, ימי גיבוש ופיינליסטית בייאוף.

מה הכי מרגש אותך: הילדים שלי, וסיום כל עוגה  - הרגע שאני מוסרת ורואה את המבט של הלקוח.

מה האני מאמין שלך: חיה ותן לחיות

מה החלום שלך: להיות מרתה סטיורט הישראלית

טיפ מקצועי: עדיף להוציא עוגה מהתנור דקה קודם מאשר לייבש את העוגה

 

המתכון:

סבלה ברטון קרם שקדים אגסים - רינג 22 - סמדר שחר

עוגה עשירה וטעימה במיוחד עם אחד הבצקים האהובים עלי

רק נראה המון עבודה, אם תכינו את כל החומרים מראש

תראו איך כל שלב מוכן בחמש דקות והכל בקערת מיקסר אחת בלי לשטוף בין השלבים

 

סבלה ברטון

130 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

130 סוכר

190 גרם קמח

10 גרם אבקת אפיה

80 גרם חלמונים

קורט מלח

כפית מחית וניל

קרם שקדים

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

100 גרם אבקת שקדים

120 גרם אבקת סוכר

1 ביצה

אגסים

4 אגסים קלופים, חצויים ובעזרת כף פריזיין נוציא את הליבה.

1 ליטר מים

180 גרם סוכר

מקל וניל

קראמבל

60 חמאה קרה חתוכה לקוביות

60 גרם סוכר

60 גרם קמח

אופן ההכנה אגסים בסירופ

בסיר נשים את חומרי הסירופ ונרתיח, נוסיף את חצאי האגסים, ננמיך את האש ונבשל כרבע שעה עד לריכוך האגסים,

זהירות מבישול יתר, אנחנו לא רוצים פירה. נוציא את האגסים שיתקררו.

אופן ההכנה סבלה ברטון

בקערת המיקסר עם וו גיטרה נניח חמאה, סוכר, וניל וקורט מלח נערבב עד ריכוך, נעזר עם מרית וננקה את שולי הקערה ופעיל שוב המיקסר עד לאחידות.

נוסיף החלמונים, נפעיל המיקסר עד איחוד.

נוסיף הקמח ואבקת אפיה עד הטמעה ונעצור מיד.

נניח רינג על גבי נייר אפיה, נשטח את הסבלה בעזרת כרית כף היד, שולים מעט גבוהים יותר.

אופן ההכנה קרם שקדים

בקערת המיקסר עם וו גיטרה (אין צורך לשטוף מהבצק), נניח את החמאה, אבקת הסוכר ואבקת השקדים,

נפעיל המיקסר עד איחוד, נוסיף את הביצה עד להטמעה.

נעביר הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק קוטר 8-10

נזלף על גבי הברטון בצורת ספירלה, מהמרכז לשולי התבנית, נשאיר רווח של 1 ס"מ מהשוליים.

אגסים

כעת נניח את חצאי האגסים במעגל.

בשלב הזה אם תרצו ויש לכם פטל קפוא אפשר להוסיף לנגיעות צבע וטעם, אני אוהבת ולכן הוספתי.

אופן ההכנה קראמבל

בקערת המיקסר עם וו גיטרה (אין צורך לשטוף מהקרם שקדים) נניח את כל המצרכים

נפעיל המיקסר רק עד קבלת קוסקוס ונעצור

נפזר על גבי האגסים

***נחמם תנור מראש ל- 160 מעלות טורבו ונאפה כ- 30 דקות עד שהעוגה מתייצבת.

*אפשר לפדר את שולי העוגה במעט אבקת סוכר, לפזר פטל לקישוט

ויש לכם עוגה טעימה ועשירה לחג, אם תרצו תוכלו לפנק בגלידת וניל משובחת ליד אבל אל תרגישו חובה,

העוגה נפלאה וטעימה בפני עצמה.

שתפו עם חברים
Email Whatsapp Facebook

קונדיטורים, רוצים להגדיל
את החשיפה ולקבל הזמנות
אונליין? Get Pro!

הרשמו לאתר ותוכלו להגדיל את מעגל
הלקוחות ולקבל הזמנות דרך האתר אונליין
הרשמו עכשיו

הרשמו לניוזלטר Join now!

הרשמה לאתר !Join now
על מנת לפנות לקונדיטור יש להרשם לאתר. כבר יש לכם חשבון באתר? לחצו כאן
או
כיף שחזרתם! Welcome back
או
שכחתי סיסמה
להצטרפות כקונדיטורים לחצו כאן