מתכון לקינוחי מוס אישיים בטעמים
- נכתב ע"י מיטל גרוס
מתכון ללבבות מוס בטעמים:
8 יחידות
מצרכים :
למוס ;
4 גרם גלטין + 20 גרם מים קרים ( לערבב היטב ולהניח במקרר ) .
גאנש שוקולד - 120 גרם שוקולד לבן + 60 גרם שמנת מתוקה ( להמיס היטב במיקרוגל בפולסים , לערבב ולהניח במקרר כשעה לפני ההכנה ) .
2.5 מיכלי שמנת מתוקה ( 625 גרם )
כף אבקת סוכר
אוריאו טחון / ממרח לוטוס / או כל ממרח אחר שתרצו ( ככף ממרח ) .
ציפוי מגנום :
300 גרם שוקולד לבן / חלב / מריר ( עדיף להשתמש בשוקולד איכותי כמו לובקה ) .
30 גרם חמאת קקאו ( לא חובה ) או 2 כפות שמן קנולה .
אופן ההכנה :
במיקסר עם בלון הקצפה שמים ;
שמנת מתוקה , אבקת סוכר - מקציפים על מהירות בינונית עד למרקם יוגורט פלוס .
לאחר שהגענו למרקם נעצור את המיקסר .
במיקרוגל נחמם כ 15 שניות ( לא יותר ) את הגלטין שהכנו מראש ונוסיף אותו לגאנש שהכנו , נערבב היטב ונוסיף הכל למיקסר .
נפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה כחצי דקה על שכל החומרים מתאחדים .
נעצור את המיקסר .
* בשלב הזה ניתן לחלק את המסה למספר קערות ובכל קערה להוסיף ממרח / עוגיות שונות *
נוסיף את הממרח / העוגיות שאנחנו אוהבים , נקפל היטב עם לקקן או מטרפה .
על מגש קשיח ( שאפשר להכניס למקפיא ) נשים את התבנית סיליקון ( ניתן להשתמש בכל תבנית סיליקון לקינוחים אישיים ) .
ואת המסה נעביר לשק זילוף , נגזור פתח בינוני ונמלא את הסיליקון .
נעביר ללילה במקפיא ( חובה לילה ) .
לאחר לילה שלם במקפיא .
נכין את הציפוי ;
מחממים את השוקולד שבחרתם עם חמאת קקאו או השמן בפולסים במיקרוגל ( זהירות לא לחמם יותר מידי שלא יישרף ) .
ניקח פלטה מדורגת קטנה או גדולה , כוס זכוכית עמידה לחום ומגש עם משטח סיליקון או נייר אפייה .
שלב הציפוי ;
נחלץ את המוס מהסיליקון , נעביר את הציפוי לכוס הזכוכית .
את המוס נניח על הפלטה ומעל הקערת שוקולד .
נשפוך עם הכוס המלאה בשוקולד על הקינוח ו"נדפוק" על הקערה ( בשביל שהציפוי יינזל ) דפיקות קטנות .
נניח את הקינוח המצופה על הנייר אפייה / משטח סיליקון ונקשט בכל מה שאתם אוהבים .
נעביר את הקינוחים למקפיא .
כ10 דקות לפני שאוכלים להעביר למקרר .