מתכון לעוגת דבש קלאסית
- נכתב ע"י טל סלמן
מתכון לעוגת דבש קלילה וטעימה
תבנית איינגלייש קייש
מצרכים :
ביצה L
5 כפות שמן ( 75 גרם )
5 כפות דבש ( 100 גרם )
5 כפות סוכר לבן ( 65 גרם )
5 כפות מים ( 75 גרם )
חצי כפית קינמון
חצי כפית קפה נמס ( לא חובה )
כוס קמח לבן מנופה
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
רבע כפית אבקת סודה לשתייה
אופן הכנה :
מחממים תנור ל150 מעלות רגיל , לא טורבו .
# בקערה טורפים לאיחוד : ביצה , שמן , דבש , מים , סוכר , קינמון ונס קפה .
# מוסיפים : קמח , אבקת אפייה , אבקת סודה לשתייה וטורפים עד שהתערובת חלקה .
# מעבירים לתבנית איינגלייש משומנת .
* ניתן לקשט לפני האפייה בשקדים לבנים פרוסים *
ואופים כ40 דק ( עד שקיסם יוצא יבש)
אחריי שהעוגה יוצאת מהתנור , לחמם כ3 כפות דבש כחצי דקה במיקרוגל ולזגג על העוגה החמה !
מצננים ואוכלים
האתר של טל: https://www.getcake.co.il/confectioner?id=33
עקבו אחרי טל: tal_salman_