מתכון לעוגיות פאדג' דאבל שוקולד
- נכתב ע"י מיטל גרוס
נראה לי שאני חייבת לכם קודם כל התנצלות,
העוגיות האלה טעימות ברמות קשות...
וגם כל כך קלות להכנה...
שזה בכלל פשע!
אבל אם אנחנו כבר כאן,
קבלו את המתכון
לעוגיות שוקולד צ'יפס - פאדג' דאבל שוקולד
שכתבתי לנוחיותכם
גם בגרמים וגם בכוסות (מדידה אוניברסליות)
ככה שאין תירוצים!
למקרה שפספסתם את הפוסט הקודם שעסק בטיפים לעוגיות מושלמות,
מוזמנים להציץ לו לפני ההכנה.
אז המתכון מספיק ל-18 עוגיות
שנקרצו עם כף גלידה קפיצית בקוטר 4 ס"מ
הם דיי גדולות וככה צריך להיות
אבל אתם מוזמנים לכדרר לגודל הרצוי לכם.
מה צריך?
1 כוס קמח (170 גרם)
1/4 כוס קקאו + כפית (30 גרם)
חצי כפית מלח
כפית אבקת אפייה (6 גרם)
חצי כוס חמאה מומסת (100 גרם)
חצי כוס סוכר לבן (125 גרם)
חצי כוס סוכר חום (125 גרם)
ביצה אחת
כפית מחית וניל איכותית
כוס שוקולד צ'יפס (170 גרם)
שוקולדים לקישוט
איך מכינים?
**מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו**
**מכינים שני מגשים עם נייר אפייה"
1. בקערה מנפים קמח וקקאו, מוסיפים מלח ואבקת אפייה ומערבבים לאבקה אחידה.
2. בקערה שניה - חמאה מומסת (לחתוך לקוביות ולחמם במיקרו בפולסים קצרים עד להמסה - זהירות לא לחמם יותר מידי כי החמאה תתפוצץ לכם במיקרו),
סוכר חום, סוכר לבן ומחית וניל - לערבב עם מטרפה ידנית עד לאיחוד
3. להוסיף ביצה ולהמשיך לערבב עד לאיחוד.
4.מוסיפים את כל האבקות, לקערת הנוזלים, ומערבבים עם לקקן עד לאיחוד.
5.מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים עד שכל השוקולד נטמע בתערובת.
בעזרת כף גלידה קפיצית יוצרים כדורים (כף גלידה שטוחה) ומניחים על מגש האפייה - 9 במגש - רווחים גדולים אחידים.
מקשטים את כדורי הבצק שלנו עם עוד שוקולד צ'יפס או תוספת אחרת כמו עדשים צבעוניות או קינדר
אופים 8 דקות על חום 170
אני אוהבת להכניס כל מגש לבד.
לאחר האפייה מצננים את העוגיות בערך 10 דקות
בתאבון!
אוהבים לאפות?
הכירו את "גט קייק סקול" - בית הספר הדיגיטלי לסדנאות אפייה מבית גט קייק.