מתכון לסופגניות שוקולד - GetCake
SEARCH

מתכון לסופגניות שוקולד

  • נכתב ע"י  מיטל גרוס
שתפו עם חברים
Email Whatsapp Facebook


 

חנוכה כבר כאן,
כל המאפיות כבר מלאות בסופגניות מרהיבות בשלל טעמים,
וגם אנחנו נערכנו,
לשנו, טיגנו, מילינו וציפינו
והגענו למתכון של הסופגניה המושלמת!

חשבתם שנשאיר אתכם בלי מתכון לסופגניה???
חנוכה הזה אתם מכינים סופגניות מרהיבות ישר מהמטבח שלכם!

לרציניים בינכם,
שרוצים לקחת את יכולות האפייה שלהם צעד אחד קדימה,
מחכה קישור לקורס הדיגיטלי 
שילמד אתכם פעם אחת ולתמיד,
איך להכין סופגניות ענן מושלמות,
ועוד מלא מילויים, ציפויים, קישוטים ממש כמו בקונדיטוריה מקצועית!

 וגם -  קופונים והנחות לקוראי הבלוג שלנו!
 

ונעבור למתכון :)
אז יאללה,
מה צריך?

לבצק הסופגניות:

500 גרם קמח לחם
8 גרם שמרים יבשים
60 גרם סוכר
2 ביצים 
200 גרם נוזלים (מים/חלב/שמנת)
50 גרם חמאה
6 גרם מלח
15 מ"ל ברנדי

לקרם שוקולד למילוי:

200 גרם שוקולד חלב
45 גרם שמנת מתוקה
45 גרם חלב
20 גרם חלמון ביצה
20 גרם סוכר

לציפוי שוקולד מריר:

300 גרם שוקולד מריר מומס

איך מכינים?

1. מכניסים לקערת המיקסר: קמח, סוכר, שמרים, ביצים, ונוזלים.

2. מפעילים את המיקסר עם וו לישה, 2-3 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לאיחוד החומרים.

3. לאחר מכן מוסיפים למיקסר: חמאה, אלכוהול ומלח.

4. ממשיכים את פעולת המיקסר במהירות בינונית-גבוהה במשך כ -10 דקות, עד שהבצק נאסף ומשתחרר מדפנות המיקסר.

הבצק צריך להיות רך, אלסטי, מעט דביק.

5. מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח, יוצרים מהבצק כדור, ומעבירים לקערה גדולה מעט מקומחת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח למשך שעה-שעתיים.

6. מכינים ניירות אפייה גזורים לצורת ריבועים.

7. לאחר שהבצק תפח, מוציאים אותו על משטח מקומח, ולשים אותו בידיים לצורך הוצאת בועות אויר.

8. מחלקים את הבצק ל-18 כדורים (או לפי גודל הסופגנייה שתרצו).

9. לסופגניות בגודל סטנדרטי, נחלק ל 18 (50 גרם כל כדור)

10. נגלגל כל חתיכת בצק לכדור,  ונניח מעל הנייר אפייה.

11.מכסים את הכדורים בניילון נצמד או מגבת, ומתפיחים פעם שניה - בערך שעה-שעה וחצי עד לקבל כדורים תפוחים מאוד.

12. מחממים שמן בסיר רחב, בערך 4-5 ס"מ עומק של שמן. השמן צריך להיות בחום 165-175 מעלות.

נדע שאנחנו בטמפרטורה הנכונה אם נכניס כף עץ ויהיו מסביבה בועות קטנות. אם הבועות גדולות, השמן חם מידי.

13. מטגנים כל כדור בערך דקה וחצי מכל צד. מעבירים לנייר סופג לצינון עד לקישוט.

 

קרם שוקולד:

1. במד ליטר שמים שוקולד חלב.

2. בקלחת שמים חלב ושמנת.

3. בקערה קטנה שמים חלמון וסוכר.

4. מבשלים את החלב והשמנת לרתיחה קלה, בנתיים מערבבים את החלמון והסוכר עם מטרפה.

מעבירים מעט מהתערובת של החלב והשמנת לקערה עם החלמון והסוכר, ומערבבים כל הזמן - לאחר מכן מעבירים חזרה הכל ביחד לקלחת, ממשיכים לערבב כל הזמן עד להסמכה.

5. שופכים מעל השוקולד, מחכים כמה דקות ומערבבים הכל לתערובת חלקה.

מעבירים לקירור עד לשימוש.


מעבירים את הקרם לשקית זילוף, מזלפים לתוך הסופגניות, טובלים את הסופגניות בשוקולד המומס, ומקשטים בכדורי שוקולד קרנצ'.


בתאבון :)

 

 

ועכשיו כמו שהבטחנו
הכנו לכם סדנת סופגניות בוטיק
סדנה דיגיטלית עם הסברים מפורטים וצילום מקצועי
שתנפץ לכם את כל המיתוסים, ותיקח אתכם פעם אחת ולתמיד לסופגניה המושלמת!
בסדנה נלמד גם מגוון מילויים על בסיס גנאש, קרם אנגלז, קרם פטיסייר
נכין פחזניות ופופקורן מקורמל
בקיצור, יהיה כיף!

לפרטים ורכישה לחצו כאן

 

 

 

שתפו עם חברים
Email Whatsapp Facebook

קונדיטורים, רוצים להגדיל
את החשיפה ולקבל הזמנות
אונליין? Get Pro!

הרשמו לאתר ותוכלו להגדיל את מעגל
הלקוחות ולקבל הזמנות דרך האתר אונליין
הרשמו עכשיו

הרשמו לניוזלטר Join now!

הרשמה לאתר !Join now
על מנת לפנות לקונדיטור יש להרשם לאתר. כבר יש לכם חשבון באתר? לחצו כאן
או
כיף שחזרתם! Welcome back
או
שכחתי סיסמה
להצטרפות כקונדיטורים לחצו כאן