מתכון לטארט תפוחים, וניל, קרמל וקראמבל חלומי!
- נכתב ע"י דרור כהן
רגע לפני שמתחילים, הכירו את הקונדיטור:
שם: דרור כהן - בייקרי 365
מגורים: רעננה
אינסטגרם: bakery365
איפה למדת את סודות המקצוע: אצל אסטלה
מי אתה: מהנדס תכנה ביום וקונדיטור בלילה, כותב את בלוג הקונדיטוריה המצליח בייקרי 365. נשוי ואב לארבעה בנים קטנים שאוהבים לזלול מתוקים.
מה מרגש אותך: ליצור דברים חדשים ומקוריים
מה החלום שלך: ללמוד מהטובים ביותר בתחום
מה האני מאמין שלך: להנגיש תוכן קולינרי איכותי לקהל הרחב ללא ויתורים וללא פשרות
טיפ מקצועי: אם מתכננים היטב את הזמנים אנחנו יכולים להספיק הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים שאנחנו יכולים
המתכון:
חומרים לשתי עוגות בקוטר 8-10 ס"מ או עוגה אחת גדולה בקוטר 22 ס"מ
תפוחים מבושלים:
2 תפוחים מזן גולדן דלישס
120 גרם שמנת
110 גרם סוכר
מעט תמצית וניל
מקלפים את התפוחים וחותכים לפלחים
מביאים לרתיחה את השמנת עם הווניל
בסיר נפרד מבשלים את הסוכר עד לקבלת קרמל ענברי ומדללים אותו עם השמנת החמה
מוסיפים את התפוחים אל הטופי ומבשלים עד לדרגת "אל דנטה". שומרים בצד.
בצק פריך:
260 גרם קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם אבקת שקדים
50 גרם ביצים (ביצה אחת בגודל M)
קמצוץ מלח
בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח וחמאה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
מוסיפים את השקדים ואבקת הסוכר ומערבלים מספר שניות
מוסיפים מלח, וניל וביצים ומערבלים רק עד שמתאחד
מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי כ-3 מ"מ ומקררים כמה שעות
מרפדים חמישה רינגים בקוטר 8-10 ס"מ או רינג אחד בקוטר 18-20 ס"מ
אופים ב-160 מעלות כ-12 דקות. שומרים בצד
עוגת וניל:
180 גרם אבקת סוכר
140 גרם ביצים
80 גרם שמנת מתוקה
220 גרם קמח
130 גרם חמאה
1 גרם מלח
4 גרם אבקת אפייה
מעט תמצית וניל
מערבבים את אבקת הסוכר החמאה והווניל עם וו גיטרה
מוסיפים את הביצים בהדרגה עד לקבלת תערובת אחידה
מקפלים פנימה את האבקות: קמח, מלח ואבקת אפייה
מסיימים עם השמנת ומעבירים לשקית זילוף
מזלפים את תערובת העוגה לתוך הרינגים עד חצי גובה גובה ואופים ב-150 מעלות כ-6 דקות
מסדרים מעל פלחים של תפוחים ויוצקים עוד שכבה של בלילה. אופים שוב כ-6 דקות. מצננים.
סירופ לעוגה:
250 גרם מים
75 גרם סוכר
40 גרם רום
מעט תמצית וניל
- שמים בסיר מים, סוכר ווניל ומביאים לרתיחה.
- מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את הרום
- מברישים את העוגה האפייה בסירופ עם היציאה מהתנור
- את הסירופ שנותר ניתן לסנן ולשמור בקופסה אטומה במקרר לפעם הבאה.
שטרויזל אגוזי לוז:
45 גרם אבקת שקדים
25 גרם סוכר חום
25 גרם סוכר לבן
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם קמח
50 גרם אגוזי לוז או שקדים קצוצים או גרוסים
שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים גסים
שומרים במקרר כחצי שעה ואופים ב-150 מעלות כ-12 דקות
קרמל מלוח:
100 גרם סוכר
100 גרם שמנת מתוקה
70 גרם חמאה
מעט תמצית וניל
1 גרם מלח
2 גרם ג'לטין
12 גרם מים
- משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד כ-10 דקות לפחות
- בסיר מביאים לרתיחה שמנת, גלוקוז ווניל ומסירים מהאש. מוסיפים פנימה את הג'לטין.
- בסיר נפרד מבשלים את הסוכר עד לקבלת קרמל ענברי ומדללים עם תערובת השמנת
- מצננים ל-40 מעלות ומבלנדרים יחד עם החמאה והמלח
- מזלפים שכבה דקה של קרמל על העוגה האפויה ומדביקים מעליה את השטרויזל האפוי
אוהבים לאפות ורוצים לשדרג את יכולות האפייה ולהמקצע?
אני מזמינה אתכם להכנס לגט קייק סקול - ולהתחיל לאפות כמו המקצעונים!
10% הנחה על כל הסדאות הדיגיטליות, בנוסף על המבצעים הקיימים - עם קוד קופון: getcake10