מגנום מוס תותים בציפוי שוקולד רובי
- נכתב ע"י מיטל גרוס
המתכון הוא מתכון למגנום בטעם תות ושוקולד לבן,
אבל הוא ישמש אתכם כמתכון למוס לכל דבר -
שתוכלו לשלב בקינוחים אישיים ובעוגות.
את המגנום ציפיתי בשוקולד רובי - שוקולד שפולי ההקאו שלו נקלו ככה שהצבע שלהם הוא ורוד טבעי
ולכן לא היה צורך בהוספת צבע מאכל!
הטעם של שוקולד הרובי הוא פירותי ומאוד מתאים בשילוב עם המוס תות.
אז איך מכינים?
רכיבים:
170 גרם מחית תות
300 גרם שוקולד לבן
6 גרם ג'לטין + 36 גרם מים קרים.
350 גרם שמנת מוקצפת
350 גרם שוקולד רובי לציפוי / שוקולד לבן + צבע מאכל אדום לשוקולד
הוראות הכנה:
1. מעבבים בכלי קטן את הג'לטין עם המים ומניחים בצד ל 10 דקות.
2.בנתיים, מחממים את מחית התות לרתיחה קלה, ולאחר מכן מוזגים מעל כלי ובו השוקולד הלבן.
מחכים 2-3 דקות ומערבבים את השוקולד ומחית התות עד לאיחוד.
3.אחרי שהג'לטין התייצב, מכינים אותו למיקרו ל -10-20 שניות עד שהוא צלול ושקוף
ומוסיפים למחית התות עם השוקולד. מערבבים עד לאיחוד.
לאחר שהתערובת מתקררת מעט
4. מקציפים שמנת מתוקה למרקם יוגורט, ומקפלים את הגנאש ביחד עם השמנת.
5.מוזגים לתבנית המגנום ומעבירים למקפיא עד שהמגנום קפוא לחלוטין וקשה.
ממיסים במיקרו את השוקולד ומעבירים לכלי גבוהה - למשל כוס
חשוב שהכוס תהיה יותר גבוהה מהמגנום ויותר רחבה ממנו
כדי שנוכל לטבול את המגנום בשוקולד.
מכינים נייר אפיה
מחלצים את המגנום מהתבנית
וטובלים בשוקולד
ולאחר מכן מניחים עד נייר האפייה
לאחר שסיימנו לטבול את כל המגנומים נעביר שוב למקפיא להתייצבות.
ניתן להוסיף קישוט באמצעות שוקולד מומס/צימקאו שהכנסנו לשקית זילוף,
ולזלף פסים קטנים באלכסון.
תהנו!
אוהבים לאפות?
הכירו את "גט קייק סקול" - בית הספר הדיגיטלי לסדנאות אפייה מבית גט קייק.