טיפים לאופה המתחיל שילמדו אתכם לעבוד כמו קונדיטורים מקצועיים
- נכתב ע"י GetCake
מצאתם מתכון מדהים לקינוח, ערכתם קניות, פיניתם כמה שעות בשישי והתחלתם במלאכת האפייה!
לפעמים הולך מדהים ויוצא בול כמו בתמונה ולפעמים איך לומר, ציפיות לחוד ומציאות לחוד.
בכתבה הבאה ריכזתי עבורכם את הטיפים שלא כתובים באף מתכון וילמדו אתכם לעבוד כמו קונדיטורים מקצועיים.
- שעון שוויצרי
דיוק - הדבר הכי חשוב בעולם הקונדיטוריה.
בקונדיטוריה כמו בקונדיטוריה הדיוק הוא גורם מכריע, ולא סתם יש המכנים אותה כ"מדע מדויק".
הדיוק בא לידי ביטוי בשקילת חומרי הגלם, בזמני אפיה, מהירות ערבוב, זמני התפחה, קירור ועוד ועוד...
ערבבו יותר או פחות מידי, ושיניתם את מרקם הבצק.השאירו את הבראוניז עוד דקה בתנור – ויש לכם עוגה בחושה.בצעו את ההוראות של המתכון במדויק.
זו לא המלצה, אלא תנאי הכרחי להצלחת הקינוח.
- במקרה הכינותי מראש
תכנון והתארגנות מראש הוא אחד הגורמים החשובים להצלחת הקינוח.
כשאתם ניגשים להכנת קינוח, קראו את המתכון 2-3 פעמים מתחילתו ועוד סופו, וודאו שאתם מבינים מה צריך לעשות ושיש לכם מספיק זמן כדי להשלימו. אם זה קינוח מורכב המכיל מספר מתכונים – מספרו את המתכונים ובצעו כל חלק בנפרד.
הכינו את המטבח כאילו הייתם בתוכנית אפיה: כל החומרים שקולים, וכל הציוד הדרוש לעבודה גם הוא בנמצא. למשל: קערה לערבוב, מיקסר, לקקן, מטרפה, תבניות סיליקון ועוד. לא סתם זה נראה לנו קל כל כך בתוכניות האפייה.
בזמן הכנת הקינוח כדאי להתרכז בביצוע המתכון במדויק, ולא בלהביא סוכר שחסר או לחפש את הסיליקון של המקרונים.
- אביזרים
הקפדה על הציוד הנכון בקונדיטוריה יביא לנוחות בעבודה ולתוצאות יפות יותר.
מעבר לפריטי החובה של מטבח הקונדיטוריה (לכתבה לחץ כאן), כדאי להשקיע ולקנות את הציוד שיביא למראה הקינוח שאני רוצה.
לדוגמא, להכנת קינוחי מוס אישיים בצורת חצי עיגול, כדאי לקנות תבנית סיליקון שקעים וגם קורצן עגול המתאים בגודל. להכנת בצק שקדים בצורת לב, כדאי לקנות או להכין שבלונת לב מתאימה.
הרבה פעמים אנחנו נוטים לאלתר עם מה שיש. לפעמים זה מצליח, למשל אם יש לי סיליקון לב במקום חצי עיגול, אבל לרוב שימוש בציוד לא מתאים יכול להביא לסרבול ואי נוחות במהלך האפייה, ולתוצאה שונה ממה שציפינו.
- המזווה המתוק
בסופו של דבר במבחן הטעם יבואו לידי ביטוי חומרי הגלם בהם תשתמשו.
הקפידו לעבור עם חומרי גלם טריים ואיכותיים ופחות עם תחליפים.
לפעמים תחליפי חומרי הגלם ישפיעו רק על הטעם. לדוגמא, שימוש בתמצית וניל במקום מחית וניל אמיתית, או אבקת שוקו במקום אבקת קקאו.
אבל במקרים מסוימים ייתכנו הבדלים גם במרקם. למשל, אם רשום במתכון מחית תות – הכוונה למחית תות קפואה קנויה מוכנה, או כזאת שתכינו בעצמכם מתותים טריים שבושלו ונטחנו למחית. שימוש ב"קרם בטעם תות" למשל, ייתן תוצאה לא טובה גם בטעם וגם במרקם.
- סדר שיהיה פה
הקפידו על סביבת עבודה נקיה ומסודרת לאורך כל האפייה.
נקו את השיש והכלים בכיור, החזיקו סמרטוט לח בהישג יד.
זה לא רק יותר נעים אסתטי והיגייני, אתם תראו שיצא לכם יותר טוב!
- סבלנות – לא קונים בשום חנות
הטיפ האחרון והמפתיע שלי, שישדרג לכם כל קינוח באחריות – סבלנות ואהבה!
כשאתם שולפים את הסינר ונכנסים למטבח, תדעו מראש שהכנת קינוח הוא תהליך, שצריך לעשות אותו בכיף, הנאה וסבלנות.
תקדישו את הזמן רק לאפיה, לא תוך כדי בישול ולא שעה לפני שהאורחים באים - למרות שגם לזה יש פתרונות (משלוח עוגות כבר אמרנו? )
הניחו לתנור להתחמם, לעוגה להתקרר, ולמוס לקפוא.
כעת מה שנותר הוא לבחור מתכון ולחכות למחמאות.
אפיה מהנה!