מתכון לעוגת מספרים - העוגה והאגדה - GetCake
SEARCH

מתכון לעוגת מספרים - העוגה והאגדה

  • נכתב ע"י  getcake
שתפו עם חברים
Email Whatsapp Facebook


 

כמה עובדות על העוגה ששברה את הרשת ומככבת בימי הולדת, מסיבות רווקות, אירועי חברה ובאופן כללי – בכל מקום!

  • יש שמכנים אותה "עוגת בצק פריך" או "עוגת פירות", אבל היא הכי מזוהה עם השם "עוגת מספרים" .
  • את הטרנד הביאה אלינו האחת והיחידה ליאור קוקה!
  • לפי גוגל, זאת העוגה המבוקשת ביותר עם למעלה מ 12,000 חיפושים מידי חודש! (לפי Uber Suggest נכון ליום כתיבת הכתבה)
  • העוגה המקורית מורכבת מ 2 שכבות של בצק פריך על בסיס שקדים, וקרם וניל מסקרפונה.
  • ניתן למצוא אותה היום במגוון צורות וטעמים: מספרים, אותיות, לבבות, טבעת, עם שוקולדים, עם פירות, עם מקרונים וגם עם פרחים ונשיקות מרנג!

 

איפה קונים?

מקונדיטורים עצמאיים ביתיים  - שמכינים עשרות כאלה כל חודש ומשתמשים בחומרי הגלם הכי טובים והכי טריים!

כמובן שאצלנו תמצאו אותה בשפע! >> https://www.getcake.co.il/search?categories=16

 

העוגה של טל העוגה של חן העוגה של ליטל

איך מכינים?

  • בבית עם מתכון טוב (בהמשך הכתבה)
  • לוקחים סדנה שמלמדת איך מכינים עוגה כזאת וגם תקבלו על הדרך עוגה מוכנה הביתה!

 

ועכשיו כמובן – המתכון + טיפים להצלחה מובטחת!

חומרים ל-2 מספרים בגודל 4A:

לבצק שקדים:

250 גרם קמח

100 גרם שקדים טחונים (אפשר גם אגוזי לוז)

150 גרם חמאה קרה בקוביות

150 גרם אבקת סוכר

ביצה אחת

מעט תמצית וניל (אופציונלי)

שימו לב – בצק פריך הוא בצק שאוהב קור והוא לא נוח לעבודה, לכן מומלץ למתחילים או

בקיץ, להמיר את השקדים בקמח.

לקרם וניל:

500 גרם שמנת מתוקה להקצפה (38%)

100 גרם אבקת סוכר

100 גרם אינסטנט פודינג וניל

(למשקיעים, אפשר להחליף מחצית מכמות השמנת מתוקה לגבינת מסקרפונה)

הוראות הכנה:

  1. הכינו שבלונה למספר ע"י הדפסה וחיתוך המספר, או קנו שבלונה מוכנה. (ניתן להשיג בחנויות המתמחות).
  2. במעבד מזון (או במיקסר עם וו גיטרה), מעבדים ביחד חמאה קרה, קמח, אבקת שקדים ואבקת סוכר לתערובת במרקם חול. מוסיפים את הביצה והווניל עד שמתקבל בצק.
  3. חשוב מאוד להפסיק את פעולת העיבוד ברגע שמתקבל בצק.
  4. אם התערובת עדיין לא מתגבשת לבצק, אפשר להוסיף מעט חלב.
  5. מעבירים את הבצק לניילון נצמד, מכסים היטב ומעבירים לקירור לשעה.
  6. מחלצים את הבצק, מחלקים ל – 4 ומרדדים כל חלק בין שתי ניירות אפיה (יהיה קשה מאוד לרדד ללא זה).
  7. לאחר הרידוד הבצק צריך להיות בגודל המספר שרוצים לפחות.
  8. מעבירים לקירור קל.
  9. מסירים נייר אפיה אחד וחותכים את הבצק לפי השבלונה, מסירים שאריות והבצק מוכן לאפיה.
  10. אופים בתנור שחומם מראש ל 165 מעלות, בערך רבע שעה עד להזהבה.
  11. חוזרים על הפעולה פעמיים לכל מספר.
  12. מצננים לפני זילוף הקרם.

להכנת הקרם:

  1. מכניסים את כל הרכיבים לקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים עד שמתקבל קרם יציב ונוח לזילוף.
  2. זהירות מהקצפת יתר!
  3. רצוי לעצור מידי פעם ולבדוק את הקצפת.
  4. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר ישר 1 ס"מ.
  5. מזלפים על מסגרת המספר, ולאחר מכן ממלאים את החורים, מניחים עוד מספר מאותו סוג, וחוזרים על הפעולה.
  6. סה"כ צריך להיות לנו – מספר, זילוף קצפת, מספר, זילוף קצפת - > קישוטים!

מה עם הקישוטים?

  • רצוי להחליט מראש על צבעים וסגנון.
  • לדוגמא, גוונים ורודים – פרחים בגוון ורוד ולבן, נשיקות מרנג, מקרונים, עוגיות גודיס לבנות, שוקולד רובי וכו'..
  • אם מקשטים בפירות רצוי להניח בצורה מעוצבת – למשל פרוסות אחידות של אננס, תפוח בפריסת מניפה, תותים חתוכים לרבעים בצורת אחידה.
  • מוזמנים לקבל השראה מהעוגות של הקונדיטורים שלנו >> לחץ כאן.

בהצלחה!

אהבתם? שתפו!

יש לכם עוד שאלות?

כנסו לקבוצת הפייסבוק שלנו "שאל קונדיטור" ונענה על כל השאלות שלכם!

שתפו עם חברים
Email Whatsapp Facebook

קונדיטורים, רוצים להגדיל
את החשיפה ולקבל הזמנות
אונליין? Get Pro!

הרשמו לאתר ותוכלו להגדיל את מעגל
הלקוחות ולקבל הזמנות דרך האתר אונליין
הרשמו עכשיו

הרשמו לניוזלטר Join now!

הרשמה לאתר !Join now
על מנת לפנות לקונדיטור יש להרשם לאתר. כבר יש לכם חשבון באתר? לחצו כאן
או
כיף שחזרתם! Welcome back
או
שכחתי סיסמה
להצטרפות כקונדיטורים לחצו כאן