מתכון לעוגת מספרים - העוגה והאגדה
- נכתב ע"י getcake
כמה עובדות על העוגה ששברה את הרשת ומככבת בימי הולדת, מסיבות רווקות, אירועי חברה ובאופן כללי – בכל מקום!
- יש שמכנים אותה "עוגת בצק פריך" או "עוגת פירות", אבל היא הכי מזוהה עם השם "עוגת מספרים" .
- את הטרנד הביאה אלינו האחת והיחידה ליאור קוקה!
- לפי גוגל, זאת העוגה המבוקשת ביותר עם למעלה מ 12,000 חיפושים מידי חודש! (לפי Uber Suggest נכון ליום כתיבת הכתבה)
- העוגה המקורית מורכבת מ 2 שכבות של בצק פריך על בסיס שקדים, וקרם וניל מסקרפונה.
- ניתן למצוא אותה היום במגוון צורות וטעמים: מספרים, אותיות, לבבות, טבעת, עם שוקולדים, עם פירות, עם מקרונים וגם עם פרחים ונשיקות מרנג!
איפה קונים?
מקונדיטורים עצמאיים ביתיים - שמכינים עשרות כאלה כל חודש ומשתמשים בחומרי הגלם הכי טובים והכי טריים!
כמובן שאצלנו תמצאו אותה בשפע! >> https://www.getcake.co.il/search?categories=16
איך מכינים?
- בבית עם מתכון טוב (בהמשך הכתבה)
- לוקחים סדנה שמלמדת איך מכינים עוגה כזאת וגם תקבלו על הדרך עוגה מוכנה הביתה!
ועכשיו כמובן – המתכון + טיפים להצלחה מובטחת!
חומרים ל-2 מספרים בגודל 4A:
לבצק שקדים:
250 גרם קמח
100 גרם שקדים טחונים (אפשר גם אגוזי לוז)
150 גרם חמאה קרה בקוביות
150 גרם אבקת סוכר
ביצה אחת
מעט תמצית וניל (אופציונלי)
שימו לב – בצק פריך הוא בצק שאוהב קור והוא לא נוח לעבודה, לכן מומלץ למתחילים או
בקיץ, להמיר את השקדים בקמח.
לקרם וניל:
500 גרם שמנת מתוקה להקצפה (38%)
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם אינסטנט פודינג וניל
(למשקיעים, אפשר להחליף מחצית מכמות השמנת מתוקה לגבינת מסקרפונה)
הוראות הכנה:
- הכינו שבלונה למספר ע"י הדפסה וחיתוך המספר, או קנו שבלונה מוכנה. (ניתן להשיג בחנויות המתמחות).
- במעבד מזון (או במיקסר עם וו גיטרה), מעבדים ביחד חמאה קרה, קמח, אבקת שקדים ואבקת סוכר לתערובת במרקם חול. מוסיפים את הביצה והווניל עד שמתקבל בצק.
- חשוב מאוד להפסיק את פעולת העיבוד ברגע שמתקבל בצק.
- אם התערובת עדיין לא מתגבשת לבצק, אפשר להוסיף מעט חלב.
- מעבירים את הבצק לניילון נצמד, מכסים היטב ומעבירים לקירור לשעה.
- מחלצים את הבצק, מחלקים ל – 4 ומרדדים כל חלק בין שתי ניירות אפיה (יהיה קשה מאוד לרדד ללא זה).
- לאחר הרידוד הבצק צריך להיות בגודל המספר שרוצים לפחות.
- מעבירים לקירור קל.
- מסירים נייר אפיה אחד וחותכים את הבצק לפי השבלונה, מסירים שאריות והבצק מוכן לאפיה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל 165 מעלות, בערך רבע שעה עד להזהבה.
- חוזרים על הפעולה פעמיים לכל מספר.
- מצננים לפני זילוף הקרם.
להכנת הקרם:
- מכניסים את כל הרכיבים לקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים עד שמתקבל קרם יציב ונוח לזילוף.
- זהירות מהקצפת יתר!
- רצוי לעצור מידי פעם ולבדוק את הקצפת.
- מעבירים לשקית זילוף עם צנטר ישר 1 ס"מ.
- מזלפים על מסגרת המספר, ולאחר מכן ממלאים את החורים, מניחים עוד מספר מאותו סוג, וחוזרים על הפעולה.
- סה"כ צריך להיות לנו – מספר, זילוף קצפת, מספר, זילוף קצפת - > קישוטים!
מה עם הקישוטים?
- רצוי להחליט מראש על צבעים וסגנון.
- לדוגמא, גוונים ורודים – פרחים בגוון ורוד ולבן, נשיקות מרנג, מקרונים, עוגיות גודיס לבנות, שוקולד רובי וכו'..
- אם מקשטים בפירות רצוי להניח בצורה מעוצבת – למשל פרוסות אחידות של אננס, תפוח בפריסת מניפה, תותים חתוכים לרבעים בצורת אחידה.
- מוזמנים לקבל השראה מהעוגות של הקונדיטורים שלנו >> לחץ כאן.
בהצלחה!
אהבתם? שתפו!
יש לכם עוד שאלות?
כנסו לקבוצת הפייסבוק שלנו "שאל קונדיטור" ונענה על כל השאלות שלכם!