אלף נשיקות - מתכון לנשיקות מרנג
- נכתב ע"י מיטל גרוס
הנשיקות הן בעצם עוגיות שעשויות ממרנג.
מה זה מרנג?
מרנג זאת קציפה של ביצים וסוכר, כאשר יש 3 סוגים של מרנג:
מרנג צרפתי
מרנג שוויצרי
ומרנג איטלקי
ההבדלים בינהם הם ביחסים בין החלבון לסוכר וגם בדרך ההכנה, ולכל מרנג יש שימוש שונה,
לדוגמא:
מרנג איטלקי משמש להכנת הקצפת של הקרבו
מרנג שוויצרי משמש להכנת נשיקות ופבלובה
ומרנג צרפתי מיועד לשימוש בתוך מסה של עוגות.
היום נכין נשיקות
ונלמד להכין מרנג שוויצרי בקלי בקלות!
רוצים ללמוד להכין קינוחים מקצועים נוספים? הירשמו אל סדנאות האפייה שלנו והפכו להיות קונטידורים בעצמכם!
מה צריך?
150 גרם חלבון ביצה
150 גרם סוכר
150 גרם אבקת סוכר
איך מכינים?
מערבבים סוכר וחלבון בתוך קערת המיקסר, על בן מרי, עד להמסת הסוכר.
מקציפים את התערובת עד לקבלת קצף יציב.
מקפלים בעדינות את אבקת הסוכר לקצף.
מעבירים לשקית זילוף, מזלפים נשיקות בגודל הרצוי.
מייבשים את הנשיקות בתנור בחום 80 סטטי למשך 3 שעות.
שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
מה עוד?
- לא לוותר על שלב ההמסה על הבן מארי - שאריות סוכר שלא נמסו יגרמו לנשיקות להשחים ולא להיות לבנות ואטומות כמו שאנחנו אוהבים!
- ניתן לצבוע את המרנג לפני הזילוף בכל צבע שרוצים - נשתנש בצבעים על בסיס ג'ל.
- ניתן לזלף צורות שונות בשימוש בצנטרים שונים: נטיפים, פרחים וכל צורה שמתחשק!
- זמן האפיה משתנה לפי גודל הנשיקה - ולוקח בין שעה וחצי ל - 5 שעות.