מתכון לפאי לימון - GetCake
SEARCH

מתכון לפאי לימון

  • נכתב ע"י  מיטל גרוס
שתפו עם חברים
Email Whatsapp Facebook


 

פאי לימון

זה בצק שקדים פריך,

מעליו יושב קרם לימון - עשיר ונימוח מלימון אמיתי,

ועל כל זה יש לנו קצפת של מרנג איטלקי שאנחנו שורפים מעט כדי להוסיף עוד מימד של טעם לחגיגה הזאת!

זה וואו - זה באמת קינוח win-win!

 

יש לי וידוי - אני מאנשי השוקולד. 

אבל בכל זאת שטעמתי לראשונה פאי לימון, לא יכולתי להישאר אדישה!

יש קסם בקינוח הזה שמדגדג בין טעמים של מתוק וחמוץ בצורה מושלמת ואם זה לא מספיק, אז גם הבצק הפריך מוסיף קראנצ'יות למנה והופך אותה פשוט לקינוח מרשים וסופר טעים!

 

אז איך מכינים:

בצק פריך:

500 גרם קמח

200 גרם חמאה קרה

3 גרם מלח 

160 גרם אבקת סוכר

50 גרם אבקת שקדים

2 ביצים

מעט חלב

 

הכנה:

במעבד מזון טוחנים קמח וחמאה לתערובת פירורית

מוסיפים מלח, אבקת סוכר ואבקת שקדים

מוסיפים ביצים בהדגרה עד שנוצר בצק.

אם עדיין לא נוצר בצק ניתן להוסיף מעט חלב.

מעבירים את הבצק לניילון נצמד ומקררים לשעה לפחות.

לאחר מכן מרדדים את הבצק (מומלץ בין 2 ניירות אפיה) - ומעבירים לרינג או לתבנית פאי. מהדקים בדפנות.

יוצרים "משקולת" משעועית או חומוס בתוך ניילון נצמד או נייר אפיה, ואופים רבע שעה על 165 מעלות עם המשקולת - השלב הזה נועד כדי למנוע מהבצק להתנפח ולאבד את צורת הכלי.

לאחר רבע שעה מוציאים בזהירות את המשקולת וממשיכים לאפות עד להזהבה בערך עוד 10 דקות.

מצננים לחלוטין.

 

קרם לימון:

230 גרם מיץ מלימון סחוט

2 ביצים

6 חלמוני ביצה

110 גרם סוכר

5 גרם גרידת לימון

140 גרם חמאה קרה

 

הכנה:

לבשל ביחד מיץ לימון, ביצים, חלמונים וסוכר על אש נמוכה עד להסמכה של המסה - חשוב לערבב כל הזמן כדי לא לקבל חביתה :)

כאשר המסה מסמיכה, מעבירים למד ליטר עם חמאה, מוסיפים גרידת לימון וטוחנים במוט בלנדר.

יוצקים לטארט ומקררים עד שהקרם מתייצב.

 

מרנג איטלקי:

300 גרם סוכר

70 גרם מים

150 גרם חלבון

קורט מלח

 

הכנה:

מניחים חלבון וקורט מלח בקערת מיקסר עם בלון הקצפה.

מבשלים את הסוכר והמים בקלחת, עד שהתערובת מבעבעת ומגיעה ל 113 מעלות

בשלב הזה מנמיכים מעט את האש ומתחילים להקציף את החלבון במיקסר,

כשהתערובת בקלחת מגיעה ל 116, שופכים אותה לתוך המיקסר (תוך כדי הקצפה מהירה), בזרזיף דק על דפנות המיקסר.

ממשיכים להקציף עד שדפנות הקערה מתקררות ונוצר קצף מבריק ויציב מאוד.

 

לאחר שהטארט מתייצב, מזלפים תלותיות מרנג ושורפים בעדינות עם ברנר (לא חובה)

 

בתאבון!

 3

 

 שימו לב - אם נשאר לכם שאריות בצק פריך ומרנג - אפשר להכין קרמבו!

מרדדים את הבצק וקורצים עיגול בגודל תחתית של קרמבו ואופים.

מזלפים מעל מהמרנג האיטלקי, ממיסים מעט שוקולד מריר ומקשטים :)

 

רוצים ללמוד לאפות כמו אלופים?

כנסו לבית הספר הדיגיטלי של גט קייק!

https://school.getcake.co.il/

 

בא לכם מוכן?

למגוון הקינוחים שלנו:

https://www.getcake.co.il/search?type=1

רק לסנן לפי אזור וקטגוריה ויש לכם את זה :)

 

קונדטורים? רוצים יותר הזמנות?

כנסו: 

https://www.getcake.co.il/join-confectioners

 

 בונוס:

מתכון לבצק פריך ללא גלוטן לשימוש בטארטים:

85 גרם קורנפלור

60 גרם שקדים טחונים

60 גרם קמח אורז

15 גרם קמח טפיוקה

50 גרם אבקת סוכר

100 גרם חמאה קרה

קורט מלח

ביצה אחת

 

 

שתפו עם חברים
Email Whatsapp Facebook

קונדיטורים, רוצים להגדיל
את החשיפה ולקבל הזמנות
אונליין? Get Pro!

הרשמו לאתר ותוכלו להגדיל את מעגל
הלקוחות ולקבל הזמנות דרך האתר אונליין
הרשמו עכשיו

הרשמו לניוזלטר Join now!

הרשמה לאתר !Join now
על מנת לפנות לקונדיטור יש להרשם לאתר. כבר יש לכם חשבון באתר? לחצו כאן
או
כיף שחזרתם! Welcome back
או
שכחתי סיסמה
להצטרפות כקונדיטורים לחצו כאן