עוגות מעוצבות – איפה משיגים וכמה זה עולה?
- נכתב ע"י מיטל גרוס
בשנים האחרונות ניתן לראות יותר ויותר קינוחים בכל מקום!
מתוכניות אפייה, פריים טיים ועד פיד אינסטגרם מפוצץ בקינוחים מושחתים.
אז מה בעצם השתנה?
עד לא מזמן, הדרך היחידה לקנות עוגה טובה, הייתה ללכת לאחת מרשתות בתי הקפה-קונדיטוריה ליד הבית.
אבל היום ניתן להזמין עוגות וקינוחים ברמה גבוהה, מחומרי גלם איכותיים, עבודת יד, מקונדיטורים ביתיים.
אל תתנו למילה ביתי להטעות אתכם, מדובר בקונדיטורים מוכשרים בוגרי לימודי קונדיטוריה וסדנאות מקצועיות, שבחרו לעסוק בקונדיטוריה באופן עצמאי מהמטבח הפרטי או הסטודיו הקטן שלהם.
מה מיוחד בעוגות וקינוחים של קונדיטורים ביתיים?
התאמה אישית - ניתן לבקש עוגה בעיצוב מסוים, כיתוב, טעמים מיוחדים, ובעצם - השמיים הם הגבול ?
טעם – פשוט יותר טעים! קונדיטורים ביתיים משתמשים בחומרי גלם איכותיים, ללא חומרים משמרים, ללא תוספות סוכר מיותרות, וטכניקות מיוחדות שדורשות הרבה זמן, והרבה שלבים.
עוגות טרנד – ניתן להשיג רק אצל הקונדיטורים הביתיים
יחס אישי ואריזה – הקונדיטורים יעזרו לכם להתאים לכם בדיוק את העוגות והקינוחים לאירוע שלכם, בין אם זה לארוחת שישי או לבר קינוחים. תקבלו את המוצרים ארוזים בקופסא מהודרת ויפה.
העוגה של מור חי דיין(תל אביב)
למה אין את כל זה בקונדיטוריה רגילה?
זמן עבודה ארוך יותר – מותאם בדיוק למה שביקשתם ולא פס ייצור.
חומרי גלם יקרים יותר - קקאו איכותי, שוקולד מאירופה, מחיות פרי אמיתיות, קישוטים שמכינים בעבודת יד – הדברים שהופכים את הקינוחים לטעימים ואיכותיים הרבה יותר.
זמן שמושקע על לקוחות – זמן השיחה, ההסברים, ההתאמה האישית.
אם קונדיטוריות מפעל היו מוכרות מוצרים כמו שקונדיטוריה ביתית מוכרת – המחיר היה פשוט אסטרונומי ואף אחד לא היה יכול להרשות לעצמו לקנות.
לדוגמא – תהליך הכנת עוגה מעוצבת לילדים עם דמויות:
1)שיחה של הזמנת העוגה – 10-20 דקות בממוצע.
2)הכנת בסיס העוגה – יש להכין ולשקול את החומרים, לאחר מכן לבצע את הכנת המתכון, זמן אפייה ארוך בין שעה לשעה וחצי, זמן שטיפת כלים, זמן צינון העוגה לפני השלב הבא.
3)לאחר הצינון יש לפרוס את העוגה, הכנת מילוי(בהתאמה אישית אמרנו? – וכמובן שוב שקילה, מתכון, כלים וכו'..), ציפוי ועיטוף העוגה(שזאת אומנות בפני עצמה).
4)דף סוכר לדמויות – הדפסה(רכישה מחנות מתמחה), הכנת הדמויות באמצעות שוקולד, עיצוב העוגה עם אלמנטים נוספים, מחשבה ותכנון העיצוב.
5)אריזה ושינוע במידת הצורך.
זהו תהליך שדורש מומחיות, מיומנות, סבלנות, וזמן – וזה עוד לפני שחישבנו את עלויות חומרי הגלם!
אז קונדיטורית ביתית לוקחת על התענוג הזה בממוצע רק 350 שקלים!
אני מבטיחה לכם שאם הייתם מנסים לעשות את זה בעצמכם בבית – רק החומרים היו עולים לכם את הסכום הזה, ועוד יום עבודה שלם – ובינינו, כנראה שגם לא הייתם מגיעים לתוצאה הרצויה ?
מארז קינוחים של ליאת קטיפה(באר יעקב)
אנשים שלא מכירים את התהליך לא מבינים למה עוגות מעוצבות כל כך יקרות?
הרי זה בסך הכל קצת קמח וסוכר שכל אחת יכולה להכין בבית...
אז זהו, שלא בדיוק.
בימים בהם הוצאה של מאות שקלים בתחום ה life style זה לגיטימי ומוצדק,
עדיין תחום הקונדיטוריה נשאר מאחור.
זה בסדר לשלם מאות שקלים על מסעדה, איפור, תספורת או ציפורניים,
אבל שזה מגיע לעוגות איכשהו יש כאלה שירימו גבה.
שאלנו את מעצבות העוגות של ישראל, מה המרכיבים במחיר של עוגה?
ולמה בעצם זה נחשב יקר?
והנה התשובות שקיבלנו:
רק מי שאופה ומנסה לעשות עוגה מעוצבת בבית תבין את הזמן שמושקע והחומרים. וכמובן ניקיון חשמל ומים ומיסים. הרי גם אנחנו משלמים מיסים וכמובן הזמן שמושקע בקניות כל החומרים והאריזה, לפעמים יש משהו שצריך הזמנה מיוחדת, אומרת מגי.
הרבה פעמים לקוחות מבקשים משהו פשוט ,ואל תשקיעי . לעולם אני לא מסכימה. כי תמיד הם יתאכזבו אם זה לא יהיה הכי מושלם ולא משנה שהם ביקשו פחות מושקע. תמיד אני אמצא את עצמי עושה את הכי טוב.
ומי שאכלה עוגה ביתית כבר לא תוכל לאכל עוגה מהסופר . (מגי מרגלית)
בכל עוגה שאנו מכינים יש שם חלק מאיתנו, עוגה זה אהבה, העולם הזה של הקונדיטוריה כולו לדעתי בנוי על אהבת המקצוע, בהכנת עוגה צריך סבלנות, זמן, ח"ג , השקעה, ורעיונות.. אלו דברים שברור יקרים.
אם בן אדם פרטי הולך לקנות את הח"ג שאנו קונות לא היה יוצא בפחות ממחיר העוגה אם לא יותר, והבעיה היא לפעמים מנסים להשוות את העוגה שלנו עם עוגות הסופר וזה לא בסדר.. (סמר)
אם לא הייתי מכינה עוגות בעצמי ואוהבת את העבודה הזו שלי - והסיפוק הגדול שזה מביא-
אין לי ספק שעדיף היה לי להזמין עוגה מעוצבת מאשר להתחיל לעשות ניסויים, לבזבז כלים, מים, חשמל, מצרכים, זמן, וכו', ואח"כ זה היה גם נראה בהתאם...
אין ספק שזה משתלם לקנות ממעצבת מקצועית במיוחד באירועים מיוחדים שחשוב גם המראה. (מאיה)
עוגת המספרים של רוני וטורי(בת ים)
אז בפעם הבאה שאתם רוצים להתפנק במשהו איכותי באמת,
ועל הדרך לתמוך בעסקים הקטנים,
תכנסו לגט קייק
ותבחרו ממגוון העוגות, קינוחים, וסדנאות האפייה של הקונדיטורים המעולים שלנו בפריסה ארצית!
קונדיטורים,
רוצים להצטרף לגט קייק, שנקים עבורכם חנות אונליין ונעזור לכם לקבל יותר הזמנות?