קוקולידה ביתית
- נכתב ע"י מיטל גרוס
חומרים לעוגיות:
120 גרם חמאה
65 גרם סוכר לבן
125 גרם סוכר חום
ביצה
2 כפות דבש/סוכר אינוורטי
150 גרם קמח
30 גרם אבקת שקדים
20 גרם קקאו
3 גרם אבקת אפייה
2 גרם סודה לשתייה
קורט מלח
חומרים לגלידה:
130 גרם שוקולד לבן
100 גרם שמנת מתוקה חלק 1
200 גרם שמנת חלק 2
כף פודינג וניל
125 גרם חלב מרוכז (בערך כוס חד"פ קר)
100 גרם מחית נוגט/נוטלה/כל טעם אחר (אופציונלי)
איך מכינים?
הכנת הגלידה:
1) ממיסים ביחד במיקרו שמנת חלק 1 ושוקולד לבן עד לקבלת גנאש מבריק ומצננים.
2) מקציפים שמנת 2 עם פודינג וניל למרקם יוגורט, מוסיפים חלב מרוכז בהדרגה.
3) מאחדים את תערובת הגנאש עם הקצפת בתנועות קיפות.
4) ניתן להוסיף בשלב זה טעם ע"י הוספת מחית הנוגט, אני חילקתי את התערובת, הוספתי מחית נוגט לחלק 1 ואז קיפלתי לדוגמת שיש.
5) מעבירים לתבנית סיליקון שקעים ל 5 שעות לפחות עד שהגלידה קשה ויציבה מאוד.
הכנת העוגיות:
1)עם וו גיטרה מקרימים חמאה וסוכרים בערך 3 דקות. לאחר מכן מוסיפים ביצה ודבש, ואז את כל היבשים, ומעבדים על לקבלת תערובת בצק אחידה.
2) מכינים מהתערובת כדורים, ומניחים על נייר אפייה או תבנית סיליקון שקעים.
3) אופים בערך 15 דקות, בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות.
טיפים והרכבה:
- מומלץ לשקול את העוגיות לקבלת עוגיות באותו גודל. במתכון שלי כל עוגייה הייתה במשקל 40 גרם.
- אם רוצים עוגיות סופר מדוייקות בגודלן, שמים כל עיגול במרכז תבנית סיליקון שקעים.
- זמן האפייה משתנה בהתאם לגודל העוגייה.
- את העוגיות ואת הגלידה הכנתי באותה תבנית סליקיון.
- כדי להתאים במדויק את גודל הגלידה לגודל העוגייה, משתמשים בחותכן בגודל העוגייה וקורצים מהגלידה את הגודל המדויק. את השאריות אפשר לנשנש במקום.
- המתכון מספיק ל 6 עוגיות גדולות ועוד קצת בצק לעוגיות קטנות לנישנוש.
- גם את העוגיות וגם את הגלידה ניתן להכין בנפרד בתור עוגיות נהדרות, וגם בתור גלידה ביתית או מגנומים:)
- את הקוקוילידה מרכיבים בסמוך להגשה ולא מקפיאים את כל הקוקלידה ביחד, כי אז העוגייה מתקשה מאוד ופחות כיף לאכול אותה.