עוגת שוקולד ללא קמח
- נכתב ע"י GetCake
עוגת השוקולד הזאת היא כל כך טעימה וכל כך שוקולדית שאף אחד לא יאמין כמה שהיא קלה להכנה!
היא יכולה להיות עוגה לשישי באינגליש קייק עם ציפוי שוקולד למעלה וסוכריות, ויכולה להיות עוגה חגיגית לחג בתבנית עגולה עם ציפוי שעוטף את העוגה וקישוטי שוקולד מגורד.
אני אוהבת אותה יותר חלבית עם חמאה, אבל בשנייה אפשר להמיר אותה לפרווה!
אם אתם כבר מזילים ריר, אפשר להתחיל במתכון ?
מרכיבים לעוגה בקוטר 22 ס"מ או 2 אינגליש קייק:
לעוגה:
5 ביצים מופרדות
240 גרם שוקולד מריר 60%
180 גרם חמאה/ שמן קנולה או שמן קוקוס לגרסת הפרווה
40 גרם דבש או סוכר אינוורטי
140 גרם סוכר (100+40)
220 גרם שקדים טחונים
קורט מלח
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
250 גרם שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל 160 מעלות ומשמנים תבנית אפיה.
- מפרידים את הביצים.
- ממיסים ביחד שוקולד, דבש, חמאה, ו 100 גרם סוכר – על באן מרי או במיקרוגל בכלי פלסטיק(בפולסים).
- מצננים מעט ומעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים את החלמונים ומערבבים עם מטרפה.
- מוסיפים את השקדים הטחונים, מערבבים עם מטרפה עד לאיחוד.
- מקציפים את החלבונים עם קורט מלח ומוסיפים את 40 גרם הסוכר הנותרים בהדרגה עד שמקבל קצף יציב.
- מוסיפים רבע מכמות הקציפה לתערובת השוקולד, מערבבים עם המטרפה בתנועות קיפול, לא חייבים להגיע למסה הומוגנית.
- ממשיכים להוסיף כל פעם רבע מכמות הקציפה ומערבבים.
- את התהליך מסיימים עם לקקן ומגיעים למסה הומוגנית.
- מעבירים לתבנית ואופים במשך 35 דקות או עד שהעוגה מעט סדוקה מרגישה כמו ספוג רך למגע.
- מצננים לפני הוספת הציפוי.
להכנת הציפוי:
- מביאים את השמנת לרתיחה ומוזגים מעל השוקולד.
- מחכים דקה ואז מערבבים עד לקבלת גנאש חלק ומבריק.
- מצננים מעט לפני השימוש.
ציפוי וקישוט העוגה:
אופציה א' – אם אפיתם בתבנית חד פעמית, אפשר להוסיף את הציפוי מעל העוגה כמו שהיא.
אופציה ב' – לעוגה חגיגית במיוחד, חלצו את העוגה מהתבנית, הניחו על רשת וצפו את העוגה כך שהשוקולד יצפה את העוגה מכל צדדיה או בדוגמת טפטופים.
המלצות לקישוט:
- לפזר שוקולד מגורד בהיקף העוגה.
- לקשט עם תותים חצויים ל -2.
- לפזר סוכריות צבעוניות.
- לזלף קצפת ולהניח דובדבן מעל – כמו בעוגת היער השחור.
כדאי להדפיס את המתכון ולתלות כי אתם בטוח תתאהבו בעוגה הזאת!
להגיש באהבה גדולה.
בתאבון ?
אוהבים לאפות?
בואו לגלות את מגוון סדנאות האפייה שלנו בגט קייק סקול