בראוניז שחיתות
- נכתב ע"י מיטל גרוס
רכיבים:
200 גרם שוקולד מריר
180 גרם חמאה
3 ביצים ביצים
350 גרם סוכר
150 גרם קמח
חצי כפית אבקת אפייה
קורט מלח
כפית מחית וניל – אופציונלי
2 כפות ליקר שוקולד/רום - אופציונלי
הפתעות: (לא חובה)
שברי שוקולד
מרשמלו
שברי אגוזים(לוז, מלך, פקאן)
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל 165 מעלות ומכינים תבנית 20*30 עם נייר אפייה.
- ממיסים ביחד שוקולד וחמאה.
- בקערה אחרת מקציפים (אפשר גם ידנית) ביצים וסוכר.
- מוסיפים את תערובת השוקולד, ואת המלח, הוניל והאלכוהול ומערבבים לאיחוד
- מנפים את הקמח ואבקת האפיה לתערובת, ומקפלים עם לקקן עד לתערובת אחידה.
- מוסיפים הפתעות – ומקפלים קלות כדי שיתתפזר בכל התערובת
- מעבירים לתבנית אפייה, אפשר לפזר הפתעות גם למעלה.
- משטחים ואופים במשך 15 דקות עד שהתערובת תפוחה אבל עדיין לא אפויה עד הסוף במרכז.
- מקררים ופורסים לריבועים.
- בתאבון ?
טיפ:
אל תנסו לחסוך בכמויות הסוכר, השוקולד או החמאה – כי אז יכולה לצאת לכם סתם עוגת שוקולד. הבראוניז מקבל את הלחות והמרקם האופייני לו בגלל הכמות הגדולה של הסוכר והשומן.
היכנסו למשלוחי עוגות וקינוחים והזמינו בראוניז שחיתות עד הבית!