מתכון לאלפחורס של ליאת קטיפה
- נכתב ע"י ליאת קטיפה
אלפחורס היא עוגיה שמקורה בארגנטינה.
אלפחורס מסורתי עשוי לרוב ככריך משתי עוגיות שביניהן נתונה ריבת חלב.
יש שנוהגים לקשט את דפנות האלפחור בקוקוס ואחרים מצפים את האלפחור כולו בשוקולד.
המיוחד בעוגיה הזו היא הבצק הפריך הרך והמתפורר שלה, והביס המושלם הזה שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול!!
קבלו את המתכון של ליאת קטיפה מבאר יעקב:
חומרים:
200 גרם חמאה
200 גרם קמח
250 גרם קורנפלור
100 גרם אבקת סוכר
1 שקית אבקת אפיה
כפית אבקת וניל\ סוכר וניל
3 חלמונים
אופן ההכנה:
להכניס את כל החומרים למעבד מזון ( מיקסר) עד למרקם פירורי.
להוסיף חלמונים.
להכניס למקרר למנוחה של שעתיים.
טיפ שלי:
לרדד את הבצק לפני ההכנסה לקירור כך כשמוציאים מאוד קל לקרוץ את הצורות והעוגיות יוצאות בנראות מושלמת !
אפיה :
תנור טורבו 160 מעלות
8 דקות בלבד! אסור שעוגיות האלפחורס ישחימו!! הן צריכות להישאר לבנות בהירות ובכך הן שומרות על המרקם הייחודי שלהן!
לאחר שהעוגיות מתקררות למלא בריבת חלב איכותית לפזר בקצוות קוקוס
בתאבון!
רוצים לראות את כל המתוקים של ליאת? כנסו:
https://www.getcake.co.il/confectioner?id=319
עמוד אינסטגרם https://www.instagram.com/liatkatifa_sweetart
עמוד פייסבוק https://www.facebook.com/%D7%A7%D7%A6%D7%99%D7%A4%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%AA%D7%95%D7%A7%D7%94-108716430867253