5 טיפים לעוגיות מושלמות
- נכתב ע"י מיטל גרוס
רוצים להכין עוגיות מושלמות?
קבלו טיפים של מקצוענים.
בפעם הבאה שאתם מכינים עוגיות
תקפידו על הטיפים הבאים
ותראו את הקסם קורה!
מינימום עיבוד
בצק עוגיות יש לעבד כמה שפחות כדי למנוע פיתוח גלוטן.
ככה מקבלים עוגיות פריכות ונימוחות.
השתמשו בכף גלידה קפיצית
זה עוזר כדי לקבל גודל אחיד של עוגיות,
וגם כדי להכין כדורים יפים!
הקפיאו את העוגיות לפני האפייה
כדי לשמור על הצורה של העוגיות כדאי להקפיא בערך 10-30 דקות לפני האפייה.
להוציא את העוגיות שרק הקצוות אפויים וסדוקים
זאת אומרת, לא לחכות שכל העוגייה תיראה לנו אפויה לפני שמוציאים מהתנור.
מספיק שהקצוות אפויות, וזה מוכן.
העוגיות ממשיכות להיאפות גם מחוץ לתנור כל עוד הן חמות.
חכו 10 דקות או עד לצינון מלא לפני שאתם זוללים
המרקם הסופי של העוגייה יתקבל לאחר צינון.
אם תנסו לאכול ישר מהתנור, סביר להניח שהעוגייה תתפרק לכם ביד...
טיפ בונוס
הקפידו על מרווח גדול בין עוגייה לעוגייה.
העוגיות נוטות להתפשט בתנור,
וזה ממש מבאס שבמקום עוגיות מקבלים גוש עוגיות אחד גדול..
בהצלחה!