עוגיות שוקולד מושחתות ב 10 דקות
- נכתב ע"י מיטל גרוס
כולם אוהבים עוגיות שוקולד!
איזה כיף שיש בבית קופסה של עוגיות ביתיות אבל נראות כאילו נקנו בקונדיטוריית בוטיק.
המתכון הזה לעוגיות שוקולד הוא קליל, כיפי ומהיר!
לא צריך לקרר, לא צריך לכדרר, לא צריך לחכות!!!
10 דקות - התחלנו!
המתכון מספיק ל 3 מגשי אפייה
12-16 עוגיות למגש.
רכיבים:
125 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
2 ביצים
120 גרם סוכר לבן
130 גרם סוכר חום
120 גר קמח
30 גר קקאו
4 גר אבקת אפייה
2 גר סודה לשתייה
2 גר מלח ים
קורט מלח לימון
הוראות הכנה:
1) מחממים תנור ל 160 מעלות, ומרפדים 3 מגשים בנייר אפייה.
2)מכינים שקית זילוף עם צנטר חלק.
3)ממיסים ביחד שוקולד וחמאה וניחים בצד להצטננות.
4)מקציפים ביצים וסוכר(לבן+חום) בערך 5 דקות במהירות גבוהה במיקסר, עד למסה תפוחה ובהירה.
5)שוקלים את כל היבשים ביחד, ומוסיפים לקצף הביצים, מפעילים את המיקסר ביחד עד לאיחוד.
6)מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה, מערבבים עד לאיחוד.
7)מעבירים את התערובת לשק זילוף, כל פעם 4 כפות, ומזלפים עיגולים במרחק 4 סמ אחד מהשני.
8)אופים במשך 9 דקות. העוגיות יהיו תפוחות וסדוקות.
מצננים וזוללים
בתאבון!