מתכון לקרמבו מרנג דבש עם תחתית בצק פריך פקאן
- נכתב ע"י לידר ביטון
הכירו את הקונדיטורית:
שם: לידר ביטון
אינסטגרם: Lidar_bit
עיר מגורים: פתח תקווה
היכן למדת את סודות המקצוע: הגעתי לתחום די במקריות לפני כשנתיים בעקבות עוגת בצק פריך שהחלטתי להכין ופשוט משם התאהבתי בתחום ולמדתי די לבד מבנות שעקבתי אחריהן ומדי פעם לקחתי כמה סדנאות מקצועיות ומשם הכל היסטוריה
מי את? אני לידר בת 28 מפ"ת, במקור מחצור הגלילית שבצפון. למדתי תואר ראשון בתקשורת ובשנים האחרונות עבדתי בהפקות טלוויזיה, בשנה האחרונה שילבתי את הקונדיטוריה הביתית.
מה הכי מרגש אותך? הכי מרגש זה לקוח מרוצה. אין יותר סיפוק גדול מזה ובעיקר לקוח שחוזר שוב...זה תמיד מרגש מחדש לא משנה כמה אני אוהבת את מה שהכנתי ואהיה בטוחה בזה, כשהלקוח ממש אוהב זה הכי מספק
מה האני מאמין שלך? תמיד להאמין ולא להתייאש...על פניו קל להגיד את זה וקשה ליישם אבל זה באמת ככה...המקצוע הזה לא פשוט והוא מלא ניסוי ותהייה ולכן אסור להתייאש אף פעם בעיקר בתחילת הדרך שקשה ולהאמין שבסוף יגיע הרגע הזה שהעסק יתפקד טוב ויהיו הזמנות.
מה החלום שלך? להגשים את עצמי ולהיות שלמה עם כל החלטה:)
טיפ מקצועי: כמו שאמרתי דבר ראשון לא להתייאש זה מקצוע שחייב מלא סבלנות או שאופים באהבה או שלא אופים בכלל;) ובאמת שהקינוחים מרגישים את המצב רוח שלכם:) כמובן תמיד להעשיר את הידע שלכם בסדנאות מקצועיות, לראות סרטונים ובעיקר לנסות ולהכין דברים חדשים בבית ובעיקר את אלו שמפחיד אתכם לנסות כי רק ככה לומדים ומצליחים!
מתכון קרמבו מרנג דבש עם תחתית בצק פריך פקאן:
מצרכים לבצק פריך:
180 גרם קמח
60 גרם שקדים טחונים (לא חייב אם לא רוצים אפשר להוסיף קמח)
60 גרם אבקת סוכר
80 גרם חמאה (לחתוך לקוביות) (לגרסת הפרווה ניתן להחליף במחמאה/נטורינה)
ביצה אחת
60 גר' פקאן טבעי קצוץ
מצרכים למרנג:
240 מ"ל סוכר
4 חלבונים
קורט מלח
צבע מאכל צהוב
דבש
אופן הכנה בצק פריך:
1. מערבבים במעבד מזון את כל המצרכים למעט הביצה
2. כאשר כל המצרכים מתאחדים לתערובת פירורית מוסיפים את הביצה ומערבבים שוב עד איחוד התערובת לגוש בצק
3.עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה-שעה
4. לאחר מכן מרדדים את הבצק וחורצים עיגולים עם רינג עגול או עם כוס עגולה
6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ10-15 דקות ..עד שהם טיפה משחימים
אופן הכנה למרנג:
1. בשיטת בן מרי (סיר עם מים ומעליו קערה שבה ממיסים) ממיסים את הסוכר,החלמונים והמלח כ6/7 דקות עד שנוצרת תערובת חלקה ולא סמיכה.
2. לאחר מכן מעבירים למיקסר לכ8 דק' עד קבלת מרנג יציב, כדקה לפני שמסתיים מוסיפים טיפה מצבע המאכל ( רק מי שרוצה בצבע צהוב,לא חובה)
3. מעבירים את המרנג לשקית זילוף גדולה עם צנטר עגול, במידה ואין לכם אז לגזור חיתוך ישר
הרכבת הקרמבו:
1. לוקחים תחתית בצק פריך עגולה אחת, מניחים עליה כפית דבש באמצע ומסביב מזלפים את השכבה הראשונה של המרנג ומעל שתי שכבות נוספות כאשר אחת יותר קטנה מהשנייה, כמו בתמונה.
2. ניתן לזלף מעט דבש מעל
לאתר הקונדיטוריה של לידר: