מתכון לפנקוטה דבש של אייל רווח
- נכתב ע"י אייל רווח
רגע לפני שמתחילים, הכר את הקונדיטור:
שם: אייל רווח
מגורים: גבעתיים
אינסטגרם: eyalrevah
איפה למדת את סודות המקצוע? למדתי בבישולים את הבסיס לקונדיטוריה ואת כל השאר תוך כדי בעזרת ספרים, יו טיוב, בלוגים מחו״ל והרבה נסיונות.
מי אתה? שף קונדיטור המתמחה בקינוחי מסעדה, יוצר עוגות, מפתח מתכונים, מורה, בלוגר ויוצר תוכן.
מה מרגש אותך? כאשר שולחים לי תמונות של אנשים מאושרים חוגגים עם עוגה שהכנתי.
מה האני מאמין שלך? שכל דבר ששמים על עוגה צריך להיות טעים ולא קנוי.
טיפ מקצועי: לשאול את גוגל מלא שאלות ולנסות כל הזמן דברים חדשים.
מתכון:
פנקוטה דבש
שף קונדיטור אייל רווח
מצרכים ל-6-8 מנות:
500 מ״ל שמנת מתוקה
210 מ״ל חלב
40 גרם סוכר לבן
40 גרם דבש
6 גרם מחית וניל
10 גרם ג׳לטין
50 מ״ל מים
להגשה:
דבש
פירות יער/תאנים/רימון
פיסטוק קלוי קצוץ
אופן ההכנה:
בקערה קטנה חסינת חום, מוזגים את המים ומפזרים מעל את הג׳לטין. שמים בצד עד לספיגה מלאה.
בינתיים מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה, הסוכר, הדבש ומחית הוניל. את החלב שומרים בצד.
לאחר שתערובת הג׳לטין התמצקה, מימיסים אותה בפולסים קצרים במיקרוגל עד להמסה מלאה.
מוסיפים את הג׳לטין המומס אל תערובת השמנת וטורפים היטב. מוסיפים את החלב תוך כדי טריפה וממתינים עד שהתערובת תצטנן לטמפרטורת החדר.
יוצקים את התערבות לכלים אישיים (כ-100 גרם למנה) ומעבירים למקרר ל-5 שעות לפחות.
לפני ההגשה יוצקים מעט דבש מעל ומפזרים איזה תוספת שבוחרים.
מגישים מיד.
הפנקוטה ללא התוספות נשמרת במקרר כ-4 ימים.
לאתר הקונדיטוריה של אייל רווח:
https://www.getcake.co.il/confectioner?id=405
אוהבים לאפות ורוצים לשדרג את יכולות האפייה ולהמקצע?
אני מזמינה אתכם להכנס לגט קייק סקול - ולהתחיל לאפות כמו המקצעונים!
10% הנחה על כל הסדאות הדיגיטליות, בנוסף על המבצעים הקיימים - עם קוד קופון: getcake10