קינוח שכבות תפוח בדבש
- נכתב ע"י אילנית מוזס
רגע לפני שמתחילים, הכירו את הקונדיטורית:
שם: אילנית מוזס
אינסטגרם: paint_me_a_cake
עיר מגורים: פתח תקווה
היכן למדת את סודות המקצוע: סדנאות, בלוגים, קבוצות פייסבוק וכו'
מי את: אמא, אופה, יוצרת
מה הכי מרגש אותך: הילדים שלי
מה האני מאמין שלך: תשלח אהבה לעולם וזה גם מה שתקבל
מה החלום שלך: להצליח ולהפוך לשם דבר בתחום שלי
טיפ מקצועי: לדעת שבכל תחום תמיד יש מה עוד ללמוד אנחנו אף פעם לא יודעים הכל וגם אם נראה לנו שכן תמיד להשאיר אוזן פתוחה לשמוע דעות אחרות מקסימום נלמד משהו
המתכון:
קינוח שכבות תפוח בדבש לראש השנה
המתכון עבור 8 יח' מיני קינוחים
שכבת התפוחים
חומרים:
3 תפוחי סמית' / פינק ליידי חתוכים לקוביות קטנות
½ כפית קינמון
¼ כוס מיץ לימון
¼ כוס סוכר חום
1 כף דבש
קורט מלח
שלבי ההכנה:
נקרמל את כל המרכיבים יחד בסיר קטן על אש בינונית במשך כ- 20 דק' עד שהתפוחים מוציאים את המיץ והנוזל מתחיל להתקרמל.
נעביר לכלי ונניח להתקרר.
שכבת הקראמבל
חומרים:
1 כוס קמח
½ כוס סוכר חום
½ כפית קינמון
קורט מלח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
שלבי ההכנה:
נערבב הכל יחד בקערה בידיים רו במיקסר בוו גיטרה עד לקבלת מרקם פירורי.
נעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה ונאפה בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך 20 דק'.
שכבת קרם המסקרפונה והדבש
חומרים:
½ חבילת מסקרפונה
250 מ"ל שמנת מתוקה
¼ כוס אבקת סוכר
מחית וניל
1 כף דבש
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג
שלבי ההכנה:
נקציף יחד את כל המרכיבים מלבד המסקרפונה והדבש לקצפת יציבה.
נעצור את המיקסר ונוסיף אץ המסקרפונה והדבש ונקציף עוד קצת לאיחוד המרקמים.
נעביר לשקית זילוף עם צנתר.
הרכבת הקינוח:
נזלף במיני כוסות מהקרם עד לחצי הגובה, נוסיף בערך כף של תפוחים מעל הקרם לכיסוי מלא ונפזר מעל מהקראמבל.
בתאבון!
לאתר הקונדיטוריה של אילנית מוזס:
https://www.getcake.co.il/confectioner?id=260
אוהבים לאפות ורוצים לשדרג את יכולות האפייה ולהמקצע?
אני מזמינה אתכם להכנס לגט קייק סקול - ולהתחיל לאפות כמו המקצעונים!
10% הנחה על כל הסדאות הדיגיטליות, בנוסף על המבצעים הקיימים - עם קוד קופון: getcake10