פיננסייר סיידר ושקדים בקרם שוקולד לבן(אורן בקר)
- נכתב ע"י אורן בקר
לפיננסייה:
100 גרם חמאה
2/3 כוס סוכר
120 גרם שקדים טחונים
3 כפות קמח
4 חלמונים
2 כפות סיידר תפוחים
לקרם שוקולד לבן וסילאן:
220 מ״ל שמנת מתוקה
1 כף סילאן
100 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה:
ממסים את החמאה בקערה ומוסיפים סוכר, שקדים טחונים וקמח מנופה. מוסיפים את החלבונים ואת סיידר התפוחים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים לשקעי תבנית הסיליקון. אופים 10-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות.
מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן עם סילאן ומערבבים עם שוקולד לבן עד לקבלת גנאש חלק. מקררים היטב את הקרם.
כשהקרם קר מקציפים אותו למרקם יציב, אך מקפידים שלא להקציף יתר על המידה. מעבירים את הקרם המוקצף לשק זילוף עם צנתר משונן, מזלפים קישוטים מעל לכל פיננסייה.