טארט סבלה ברטון קרם שקדים ואגסים של סמדר שחר
- נכתב ע"י סמדר שחר
רגע לפני שמתחילים, הכירו את הקונדיטורית סמדר שחר - פיינליסטית בייק אוף עונה 2!
שם: סמדר שחר
אינסטגרם: smadar_shahar
מגורים: מושב צופית
איפה למדת את סודות המקצוע: אצל עושים בישול של אורן גירון
מי את: אני סמדר שחר, אמא לשני בנים, רעיה לאבירם, מחוברת מאוד לאומנות, מביאה את האומנות לאפייה, מציירת יוצרת בפסיפס. בעלת קייטרינג וקונדיטוריית בוטוק, מעבירה סדנאות, ימי גיבוש ופיינליסטית בייאוף.
מה הכי מרגש אותך: הילדים שלי, וסיום כל עוגה - הרגע שאני מוסרת ורואה את המבט של הלקוח.
מה האני מאמין שלך: חיה ותן לחיות
מה החלום שלך: להיות מרתה סטיורט הישראלית
טיפ מקצועי: עדיף להוציא עוגה מהתנור דקה קודם מאשר לייבש את העוגה
המתכון:
סבלה ברטון קרם שקדים אגסים - רינג 22 - סמדר שחר
עוגה עשירה וטעימה במיוחד עם אחד הבצקים האהובים עלי
רק נראה המון עבודה, אם תכינו את כל החומרים מראש
תראו איך כל שלב מוכן בחמש דקות והכל בקערת מיקסר אחת בלי לשטוף בין השלבים
סבלה ברטון
130 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
130 סוכר
190 גרם קמח
10 גרם אבקת אפיה
80 גרם חלמונים
קורט מלח
כפית מחית וניל
קרם שקדים
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת שקדים
120 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
אגסים
4 אגסים קלופים, חצויים ובעזרת כף פריזיין נוציא את הליבה.
1 ליטר מים
180 גרם סוכר
מקל וניל
קראמבל
60 חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם סוכר
60 גרם קמח
אופן ההכנה אגסים בסירופ
בסיר נשים את חומרי הסירופ ונרתיח, נוסיף את חצאי האגסים, ננמיך את האש ונבשל כרבע שעה עד לריכוך האגסים,
זהירות מבישול יתר, אנחנו לא רוצים פירה. נוציא את האגסים שיתקררו.
אופן ההכנה סבלה ברטון
בקערת המיקסר עם וו גיטרה נניח חמאה, סוכר, וניל וקורט מלח נערבב עד ריכוך, נעזר עם מרית וננקה את שולי הקערה ופעיל שוב המיקסר עד לאחידות.
נוסיף החלמונים, נפעיל המיקסר עד איחוד.
נוסיף הקמח ואבקת אפיה עד הטמעה ונעצור מיד.
נניח רינג על גבי נייר אפיה, נשטח את הסבלה בעזרת כרית כף היד, שולים מעט גבוהים יותר.
אופן ההכנה קרם שקדים
בקערת המיקסר עם וו גיטרה (אין צורך לשטוף מהבצק), נניח את החמאה, אבקת הסוכר ואבקת השקדים,
נפעיל המיקסר עד איחוד, נוסיף את הביצה עד להטמעה.
נעביר הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק קוטר 8-10
נזלף על גבי הברטון בצורת ספירלה, מהמרכז לשולי התבנית, נשאיר רווח של 1 ס"מ מהשוליים.
אגסים
כעת נניח את חצאי האגסים במעגל.
בשלב הזה אם תרצו ויש לכם פטל קפוא אפשר להוסיף לנגיעות צבע וטעם, אני אוהבת ולכן הוספתי.
אופן ההכנה קראמבל
בקערת המיקסר עם וו גיטרה (אין צורך לשטוף מהקרם שקדים) נניח את כל המצרכים
נפעיל המיקסר רק עד קבלת קוסקוס ונעצור
נפזר על גבי האגסים
***נחמם תנור מראש ל- 160 מעלות טורבו ונאפה כ- 30 דקות עד שהעוגה מתייצבת.
*אפשר לפדר את שולי העוגה במעט אבקת סוכר, לפזר פטל לקישוט
ויש לכם עוגה טעימה ועשירה לחג, אם תרצו תוכלו לפנק בגלידת וניל משובחת ליד אבל אל תרגישו חובה,
העוגה נפלאה וטעימה בפני עצמה.