הכירו את Limor
מה הוביל אותך לתחום?
תמיד אהבתי את המטבח, אבל הקונדיטוריה עבורי הייתה הרבה יותר מאומנות בישול – היא הייתה חלום ישן, זיכרון מתוק מילדות, תחום שמילא אותי ביצירתיות ובהשראה. במשך שנים רבות עסקתי בתחומים אחרים, בעיקר בעבודה אדמיניסטרטיבית, אך עמוק בלב תמיד הרגשתי שהייעוד שלי נמצא במקום אחר – במקום שבו קמח, חמאה ושוקולד הופכים ליצירות מרגשות, שבו אפשר לשמח אנשים דרך טעמים, ניחוחות ומרקמים.
נקודת המפנה הגיעה כשהבנתי שהאהבה שלי לאפייה היא לא רק תחביב חולף, אלא תשוקה אמיתית שמלווה אותי בכל רגע פנוי. בכל פעם שמצאתי את עצמי מוקפת בבצקים, שוקולדים וקינוחים – הרגשתי שזה המקום שבו אני פורחת באמת. בשנת 2020 החלטתי לעשות מעשה, לעזוב את אזור הנוחות, ולצאת לדרך חדשה מתוך אמונה שלמה שחלומות נועדו להתגשם.
איפה למדת את סודות המקצוע?
נרשמתי ללימודי קונדיטוריה בבית הספר הישראלי לקולינריה \'בישולים\' ושם גיליתי עולם עשיר, מלא בטכניקות, יצירתיות ודיוק.
מי מהווה לך השראה?
עולם הקונדיטוריה הוא אינסופי ומלא ביצירתיות, דיוק ותשוקה. לכל קונדיטור יש את הדרך הייחודית שלו, אבל ישנם כמה אמנים בתחום שהשפיעו עליי במיוחד והעניקו לי השראה במסע שלי.
💡 פייר ארמה (Pierre Hermé) – אחד הקונדיטורים הגדולים בעולם, הידוע בכינויו \"פיקאסו של הפטיסרי\". הוא אמן המקרונים והטעמים הייחודיים, שמשלב טכניקה קלאסית עם חדשנות פורצת דרך.
💡 דומיניק אנסל (Dominique Ansel) – האיש מאחורי הקרונאט (שילוב של קרואסון ודונאט) שהפך לתופעה עולמית. הוא ידוע בגישתו החדשנית ובעובדה שהוא כל הזמן דוחף את גבולות הקונדיטוריה המסורתית.
💡 סיריל ליניאק (Cyril Lignac) – שף קונדיטור צרפתי שמצליח לשלב קונדיטוריה עילית עם גישה נגישה ומלאת תשוקה, ומשמש דמות השראה לכל מי שרוצה להפוך אהבה למקצוע.
💡 פטריק רוז\\\'ה (Patrick Roger) – אמן שוקולד ייחודי, שמפסל יצירות מרהיבות משוקולד וידוע בטעמיו הנועזים ובעבודתו המדויקת.
💡 יואב רום ואסף גבאי (ישראל) – קונדיטורים ישראלים מובילים שמצליחים לשלב בין טכניקות אירופאיות לקונדיטוריה ישראלית עדכנית וחדשנית.
💡 ערן שוורצברד (ישראל) – השפיע רבות על עולם האפייה בישראל והפך את הקונדיטוריה לנגישה ואהובה על הקהל הרחב.
איזה קינוח את/ה?
פבלובה מרשימה – קלילה ואוורירית, אבל עם בסיס יציב וחזק, מלאה בקסם ובשמחת חיים ומשאירה רושם מתוק שאי אפשר לשכוח וגורמת לכל מי שמסביב להתמכר בקלות!
מה הקינוח שאת/ה הכי גאה בו?
הקינוח שאני הכי גאה בו: פאי פקאן
אם יש קינוח שאני באמת גאה בו – זה פאי הפקאן שלי. לא רק בגלל שהוא קלאסי, עשיר ומנחם, אלא כי הוא מייצג עבורי שילוב מושלם של דיוק, איזון טעמים ואהבה אמיתית לקונדיטוריה.
מה הופך אותו לכל כך מיוחד?
✅ בצק פריך מושלם – אני מקפידה להכין בצק חמאה פריך שמעניק לפאי בסיס עדין אך יציב, שמתמוסס בפה ומשלים את המלית המתקתקה בצורה מושלמת.
✅ מלית אגוזים עשירה – השילוב של פקאנים קלויים, קרמל עדין וסירופ מייפל יוצר עומק טעמים בלתי נשכח. אני תמיד בוחרת אגוזים באיכות הגבוהה ביותר, כדי להבטיח מרקם קראנצ’י וטעם עשיר.
✅ איזון מדויק בין מתיקות לאגוזיות – אני מקפידה שהמתיקות לא תהיה מוגזמת, כך שכל ביס י
למה דווקא פאי פקאן?
🥧 כי הוא מייצג חום וביתיות, מזכיר נשמה של אפייה קלאסית וממלא את המטבח בניחוח אגוזים מתקתק.
🥧 כי הוא מתאים לכל עונה ולכל אירוע – חגיגות משפחתיות, ימי הולדת, או פשוט כפינוק ליד הקפה.
🥧 כי כל מי שטועם אותו – מתאהב! והמחמאות שאני מקבלת עליו גורמות לי להרגיש גאווה אמיתית.
איזה חומר גלם לא יכנס אליך למטבח?
כקונדיטורית, אני מאמינה שהקינוחים שלי צריכים להיות לא רק יפים – אלא גם טעימים באמת. לכן, אחד מחומרי הגלם שאני לא מכניסה למטבח שלי הוא בצק סוכר.
🔹 טעם שמרגיש מלאכותי – בצק סוכר אולי מאפשר יצירה של עוגות מעוצבות ומרשימות, אבל בואו נודה באמת – הטעם שלו לא משתווה לשום קרם איכותי או ציפוי טבעי אחר. הוא מתוק מאוד, ולעיתים אפילו מכסה על הטעמים האמיתיים של העוגה.
🔹 מרקם כבד ודביק – לעומת קרמים קלילים כמו גנאש שוקולד, קצפת או מוסים אווריריים, בצק סוכר מעניק תחושה כבדה ולעיתים לא נעימה בפה.
🔹 חומר גלם מלאכותי – אני אוהבת להשתמש בחומרי גלם טבעיים ואיכותיים – חמאה, שוקולד אמיתי, פירות טריים – חומרים שמביאים איתם עומק טעמים אמיתי. בצק סוכר, לעומת זאת, עשוי ברובו מאבקת סוכר וגלוקוזה, וזה לא משהו שאני רוצה בקינוחים שלי.
🔹 הנאה לפני הכול – מבחינתי, אוכל – ובעיקר קינוחים – הם חוויה של הנאה. כשאני יוצרת עוגה, אני רוצה שכל ביס יהיה מפנק ומספק, בלי שכבה עבה של סוכר שמסתירה את הקסם האמיתי.
במקום בצק סוכר, אני בוחרת לעבוד עם קרמים עשירים, זיגוגי שוקולד מבריקים, טכניקות קישוט טבעיות ופירות טריים – כי בסופו של דבר, האיכות והטעם קודמים לכל. 🍰✨
מה לא יודעים עליך?
🎵 אני אופֶה הכי טוב כשיש מוזיקה ברקע – לא משנה אם זה פלייליסט מרגיע או מוזיקה קצבית שגורמת לי לזוז במטבח, הצלילים תמיד חלק מהיצירה שלי.
טיפ מקצועי:
טיפ מקצועי לקונדיטוריה מושלמת 🍰
📝 דיוק הוא הסוד להצלחה!
בניגוד לבישול, שבו אפשר לאלתר ולהוסיף \"לפי העין\", קונדיטוריה היא מדע מדויק – כל גרם חשוב! תמיד שקלו את החומרים עם משקל דיגיטלי ואל תסתמכו רק על כוסות ומדידות בנפח.